NML health blikt terug op Voorjaarsdagen 2018

De European Veterinary Conference Voorjaarsdagen bestaan sinds 1967. Sinds 2001 is er ook een speciaal programma Paard, met sprekers die zich daarin gespecialiseerd hebben, en sinds 2013 is er ook een speciaal programma voor boerderijdieren. Jaarlijks komen meer dan 1000 dierenartsen en 800 paraveterinairen op dit evenement af. Op de beursvloer van de Fokkerterminal in Den Haag stonden dit jaar stands van meer dan 75 bedrijven en uiteraard was NML health er hier een van.

Het groeiende aandeel van de producten van NML health in de dierenartsenpraktijken is zichtbaar en hoorbaar op deze beurs. Ik heb veel interesse opgemerkt van praktijken voor nieuwe producten, maar ook leuke verhalen van enthousiaste gebruikers. Zo weet ik nu dat:

  • een hondeneigenaar de Omega-3 olie in het drinkwater deed en dat dat niet zo handig was. Zijn hond vond de visolie zo lekker dat hij heel veel ging drinken. Zoveel dat hij verdacht werd van diabetes insipidus. Na veel omwegen en onderzoeken bleek dat er gelukkig niets met het dier aan de hand was. Maar het zal nu wel duidelijk zijn waarom ons advies luidt: geef een scheutje olie altijd over het voer!
  • de nieuwe PUUR Plantago ovata zijn weg al heeft gevonden en in heel veel praktijken als veilig en efficiënt middel bij diarree of obstipatie wordt ingezet.
  • niet iedereen weet dat je je via de website www.nmlhealth.com op kunt geven voor de Nieuwsbrief van NML health, waarin je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe producten, maar waar je ook interessante blogs, kennisbankitems en ervaringen van gebruikers van onze producten vindt.
  • iedereen de Vetramil honingzalf kent, maar ook dat de belangstelling voor de Vetramil spoelvloeistof / clean, als middel voor het spoelen van abcessen, groot is.

Daarnaast heb ik veel interesse vanuit het buitenland bemerkt voor zowel de PUUR serie als de Phytonics serie.

Maar waar de Voorjaarsdagen vooral van in het teken stonden was, laten we het maar eerlijk zeggen, dat was de VacciCheck! Collega Hans van Brussel heeft het er maar druk mee en een grote schare belangstellenden stond om hem heen voor zijn enthousiaste uitleg en voorbeelden. Dan merk je ook weer dat een aantal dierenartsen de titertest wel in huis hebben, maar dat ze nog niet helemaal op de hoogte zijn wat ze met de VacciCheck kunnen, zeker in combinatie met de super handige software die het aflezen van de test heel eenvoudig maakt.

Tel daar de geweldige catering bij op, en niet te vergeten de swingende band aan het einde van de beurs, en ik zeg: tot volgend jaar!