PUUR Tranquil, de natuurlijke rustgever

Soms kan een natuurlijk rustgevend middel helpen een hond door bepaalde perioden heen te komen. Het kan het dier net wat steviger maken waardoor hij zijn omgeving beter aan kan. Maar hoe bepaal je de hoeveelheid en wanneer start je met het toevoegen van het supplement aan de voeding? Wat is het beste aanhaakmoment? En welke hond kan dit natuurlijke steuntje in de rug gebruiken?

Steuntje

Om met het laatste te beginnen: hoe zie je of je hond wat extra ondersteuning kan gebruiken? Lees hiervoor in de kennisbank over vuurwerk en gedrag. Hondengedragsdeskundige Michelle Vrolijk geeft op deze website in korte filmpjes een scala aan tips over het herkennen en omgaan van honden in de vuurwerkperiode. Maar niet alleen vuurwerk, ook reizen en situaties waarin grote drukverschillen optreden zoals bij onweer en harde knallen vragen een groot incasseringsvermogen van een hond. De rustgevende werking van PUUR Tranquil ondersteunt en is handig om al eerder in te zetten tijdens de voorbereiding en training van de hond in het leren omgaan met onprettige situaties. Het is goed om te weten dat dit supplement een natuurlijke rustgever is die niet suf maakt. 

Rustgevende ingrediënten in PUUR Tranquil

De unieke samenstelling met de combinatie van ondergenoemde kruiden, aminozuren, mineralen en vitamines ligt aan de basis van de rustgevende werking van PUUR Tranquil. 

Kruiden

Angelica sinensis (Chinese Engelwortel) heeft een balansherstellend effect op de emotionele stemmingswisselingen en helpt bij een zenuwachtig gevoel. Crataegus oxyacantha (tweestijlige meidoorn) heeft een gunstige invloed op het hartritme. Ginkgo biloba (Japanse notenboom) houdt de kleine bloedvaatjes (hoofd) in goede conditie en is goed voor het geheugen en de concentratie. Humulus lupulus (Hop) heeft een normaliserende invloed op vegetatieve reacties die kunnen optreden. Daarnaast bevordert het de spijsvertering en beschermt het de maag. Hypericum perforatum (Sint-Janskruid) ondersteunt bij geestelijke druk en inspanning en heeft een opbeurende werking voor lichaam en geest. 

Aminozuren en mineralen

Het aminozuur L-Tryptofaan bevordert het serotonineniveau in de hersenen en heeft hierdoor een belangrijke invloed op het behouden van een goede geestelijke balans en het slaappatroon. Het mineraal Magnesium heeft een ontspannende invloed op lichaam en geest. Het mineraal Zink ondersteunt de geestelijke alertheid.

Vitaminen 

In PUUR Tranquil zitten verschillende B-vitamines. Vitamine B3 Niacine is een bouwstof van co-enzymen die essentieel is voor de energiestofwisseling. Hierdoor heeft het een positieve werking bij vermoeidheid en stemmingswisselingen. Vitamine B3 is daarnaast belangrijk voor het normaal functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel. Vitamine B6 versterkt de werking van Magnesium en L-Tryptofaan.

Dosering: wanneer en hoeveel?

Omdat PUUR Tranquil helpt het koppie van je hond helder te houden zonder te heftig te reageren op prikkels, kun je het al goed inzetten als je start met het laten wennen van je hond aan harde geluiden. Omdat het ook de concentratie bevordert zal je hond beter opletten en begrijpen wat je bedoelt. Zo wordt de training een positieve ervaring voor zowel het baasje als de hond.

Als het erop aankomt geeft PUUR Tranquil rust en haalt het de scherpe kantjes van een situatie af. Doordat de hond niet suf wordt, zal hij zich vrij voelen om op de situatie te reageren. Met steun van de baas en de nodige stressverminderende maatregelen, zoals het creëren van een veilige plek voor het dier, kan de hond veel beter met de situatie om gaan.

De genoemde dosering op het etiket is slechts een indicatie, en is aan te passen aan de soort hond, zijn conditie, lichaamsgewicht en natuurlijk de situatie. Het advies is om bij elke dosering minimaal twee dagen aan te kijken wat het doet voor de hond. Wordt het dier rustiger dan is het waarschijnlijk de juiste dosering. Merk je na drie dagen nog geen verandering dan mag je de dosering gerust wat ophogen. Wordt je dier echter slaperig en krijgt het diarree, dan zit je met de dosering te hoog. Kijk dus goed naar je hond en zijn reactie. Hij is je beste leermeester.

PUUR Tranquil is een onderdeel van het vuurwerkstappenplan. Bekijk hier het vuurwerkstappenplan.