Schone start

Hilde van Dierenspeciaalzaak Via Natura

Door Hilde van Dierenspeciaalzaak Via Natura

Mijn poedel Elmo heeft vanaf dat ik hem kreeg regelmatig gal gespuugd, vooral ’s ochtends. Hij leek daarnaast niet echt misselijk. Ik vermoedde dat hij last had van een lege maag en heb verschillende manieren geprobeerd om dat tegen te gaan. Elmo eet normaal KVV, maar vlak voor het slapen gaan gaf ik hem bijvoorbeeld rauwe kippennekken. Ik hoopte dat het bot langzaam genoeg zou verteren zodat zijn maag niet helemaal leeg kwam te staan, zodat hij niet meer elke ochtend gal zou spugen.

Tijdstip en soort voeding

Ook heb ik geprobeerd hem wat andere snacks en brokjes aan te bieden en gevarieerd in de hoeveelheden, in de hoop dat dit zou helpen. Van tijdstip tot soort eten: niets leek echt uit te maken, Elmo spuugde de volgende ochtend gewoon weer gal. Soms was het maar vier keer per week, maar geregeld was het ook vaker. Ergens tussen half vijf en half acht ’s ochtends was het raak. Niet leuk voor mij, maar zeker niet voor Elmo.

Een hoeraatje voor de detox

Na een tijdje heb ik Elmo laten uitmeten door een natuurgeneeskundig therapeut. Zoals ik ergens stiekem al verwachtte, gaf zij aan dat zijn lever wat uit balans leek te zijn. Zij raadde me aan om een drainagekuur te starten. Ik kocht daarom een PUUR detox product op basis van Artisjok (Cynara scolymus), Asperge (Asparagus officinalis), Arctostaphylos Uva Ursi (Beredruif), Berk (Betula alba), Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis), Driekleurig viooltje (Viola tricolor), Duizendguldenkruid (Centaurium erythraea), Grote engelwortel (Angelica archangelica), Grote klit (Arctium lappa), Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Heermoes (Equisetum arvense), Javaanse kurkumawortel (Curcuma xanthorrhiza), Jeneverbes (Juniperus communis), Kattenklauw (Uncaria tomentosa), Kattensnor (Orthosiphon stamineus), Kleefkruid (Galium aparine), Mariadistel (Carduus marianus), Paardenbloem (Taraxacum officinale), Rozemarijn (Rosmarinus officinalis), Zwarte bes (Ribes nigrum), Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris), Zuurbes (Berberis vulgaris) om te ervaren of dit voor ons kon werken.

Lage dosering, goede reactie 

Ik begon de dosering vrij laag, om eerst voorzichtig te kijken welk effect de detox had op Elmo. Elmo is namelijk een ontzettend gevoelige hond, dus ik wilde wat voorzichtig zijn met de dosering. Al heel snel merkten we verschil! De eerste dag was het nog een keer gal spugen, maar daarna wekenlang niet! Ik ben echt heel tevreden over het resultaat! Elmo spuugt nu nog maar zelden gal in de ochtend. De detox druppels houd ik in huis om hem af en toe te kunnen ondersteunen met een kuurtje, mocht het nodig zijn. Ik ben heel erg tevreden over het middel en zou het zeker aanraden!

Meer lezen over een detox kuur bij honden?