Spetterende pitch voor de Gluco balance, nu ligt het bij de jury

Leestijd 3 minuten

Hoe vertel je in vijf minuten waarom Phytonics Gluco balance een fantastisch supplement is en dat het de award ‘Product van het Jaar 2019’  terecht zou verdienen? Voor deze uitdaging stonden Kelly van Prooijen van Phytonics en praktijk Den Hoek en San Cartesan van NML health. Op een regenachtige donderdagavond hielden zij hun pitch voor de jury van Horses.nl. De nominatie in de categorie supplementen op zich is al geweldig, het winnen van de award zou een bekroning zijn.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus met een gelikte powerpoint, digitaal en als print, op zak én strijdvaardig gekleed in de Phytonics outfit meldden Kelly en San zich op 9 januari bij hotel De Cantharel in Apeldoorn. Achter het tafeltje keek een driekoppige jury hen onbewogen aan. San: “Hun blikken verraadden eerst helemaal niets. Maar Kelly deed het fantastisch! In korte bewoordingen vertelde ze waarom Gluco balance een uniek product is en enig in zijn soort. Toen zij het had over de grote hoeveelheid suiker in voeding als groot probleem van de 21ste eeuw, begon een jurylid heftig te knikken. Dit is zo herkenbaar. Nu maar hopen dat we hen hebben kunnen overtuigen dat de Gluco balance een belangrijke bijdrage kan leveren in het managen van de gevolgen ervan.”

Suikers, het probleem van de 21ste eeuw

De natuur doet wat het moet doen. In het voorjaar zit het gras vol met suikers, zodat paarden die oorspronkelijk schraal uit de winter kwamen zich weer konden bijvoeden. Ook in het najaar zit er meer suiker in het gras zodat de paarden goed voorbereid de sobere periode van de winter weer in kunnen gaan. Dat is wat de natuur doet. Heel goed. Maar helaas is de realiteit nu anders. We zetten onze paarden op te rijke weiden met Engels raaigras. Dit gras zit bomvol met suikers, bedoeld om koeien zoveel mogelijk melk te laten produceren. 

Daarnaast krijgen paarden teveel en te rijke voeding en in verhouding te weinig beweging. Ook de winters zijn minder koud, waardoor ook de natuurlijke vetverbranding minder is. Zeker als paarden warm worden gehouden met dekens. De verstoorde suikerstofwisseling leidt tot overgewicht en andere suiker gerelateerde aandoeningen.

Onderdeel bij management bij verstoorde suikerbalans

Met een goed management van het paard kan je al veel goeds doen voor de suikerstofwisseling. Een aangepast rantsoen, gecontroleerde weidegang en meer beweging zijn de belangrijkste maatregelen. Daarnaast is  het toevoegen van Gluco balance aan het rantsoen een essentieel onderdeel van de oplossing. San: “Gebruikers roemen vooral de snelle reactie op dit product, die zichtbaar en voelbaar is. Je merkt heel snel dat de vetopslag op de beruchte plekken afneemt, dat is een belangrijke graadmeter.”

Waarom verdient Gluco balance de award ‘Product van het jaar’?

Phytonics Gluco balance is een uniek product met een positief effect op de suikerbalans in het lichaam. Voor behandeling, maar ook preventief in te zetten. 

Uniek omdat:

  • Ontwikkeld door dierenartsen     
  • Met human grade ingrediënten: unieke samenstelling van kruiden, aminozuren, vitaminen en sporenelementen
  • Zeer geconcentreerd
  • Geen toegevoegde vul-, geur-, of smaakstoffen

In 2011 is met een dubbel blind placebo gecontroleerd onderzoek bewezen dat de inzet van Gluco balance echt een verschil maakt. 

Trots op nominatie

Nu is het afwachten hoe de jury beslist. Op 13 februari worden de winnaars bekend gemaakt. Gluco balance neemt het op tegen zeven andere genomineerde supplementen. Voor NML health en Phytonics is de nominatie van de Gluco balance al een prijs op zich. Geweldig toch dat we opvallen tussen alle supplementen die er op de markt zijn. En terecht! Want wij zijn zo trots op dit product en daarom zo trots op de erkenning ervan door deze nominatie. Het winnen van de award zou geweldig zijn, maar in feite hebben wij onze prijs al binnen!