Vrijdag 10-5 beperkt  bereikbaar

Vandaag kunt u ons na 12:30 niet meer bereiken. We staan maandag 13 mei weer voor u klaar!

Topprestatie van onze PUUR kanjers op EK Canicross

In een zonovergoten Italië genoot het PUUR-team Hermien en Barry Beijl met hun honden Quincy en Bella op het EK Canicross op 13, 14 en 15 oktober van een fantastisch avontuur.  Als debutanten aan dit sportieve evenement voor sporter en hond namen ze deel aan de afstanden 2,4 km en 5,3 km en met team Nederland aan de estafette. Wat een belevenis! Hermien en Barry eindigden allebei als 11de in hun klasse met een mooie 206e (Hermien) en 166e plaats overall van de 700 deelnemers. Niet slecht toch voor een 1ste EK! Bekijk het filmpje en beleef het mee.

Rennen met plezier

Hermien en Barry kijken met veel plezier terug op het weekend in Italië. Sinds een jaar zijn ze actief bezig met Canicross en ontdekken ze de positieve energie die vrijkomt in de synergie tussen loper en hond. Het is een samenspel. In de aanloop naar het EK in Italië – want waarom zou je er niet meteen helemaal voor gaan – hebben ze in Nederland aan meerdere canicrossen meegedaan.  

Valpartij

Een kleine domper was de valpartij van Hermien in de team-estafette-loop. Een steile helling naar beneden zorgde voor een uitglijder waarbij ze haar enkel blesseerde. ‘Klaar, ik gestrand, downhill door m’n enkel. Opgestaan en verder gestrompeld!!’ zo appte Hermien naar haar fans. Het kostte haar haar ego, een dikke enkel en de deelname aan het NK Canicross. Jammer! Maar erg? ‘Welnee’, zo liet Hermien weten. ‘Het is zomer hier. De blessure valt mee, effe rustig aan doen. Overall was dit een superervaring!”

Meer weten over Canicross? Lees de blog 'Niet in topvorm, toch mooie prestatie'.

Bekijk het filmpje van Team Puur op de EK Canicross 2017. Het plezier spat er van af!