Topsporter Dayzee meer concentratie

Katja Slippens vertelt over kruidenmix en druppel voor meer concentratie en rust

Ik heb een aantal mechelse herder teefjes, Franny, Alice, Ziva en Dayzee. Franny is inmiddels bijna 14 jaar en gepensioneerd, die heeft haar rust dik verdiend!

We doen agility met de Alice, Ziva en Dayzee. Dayzee is de jongste van het stel. Zij is 3 jaar oud en heel chaotisch in haar koppie. Ze wil alles heel graag. Te graag zelfs! Ik heb al diverse producten geprobeerd in het verleden ter ondersteuning van haar concentratie, want aan die concentratie en focus ligt het meestal. Ze kan alles heel goed in een langzaam tempo, maar wanneer er spanning bij komt kijken, zoals tijdens een wedstrijd dan ontploft haar koppie en gaat ze rondracen in de ring.

Sinds een maand geef ik haar nu een kruidenmix van PUUR en in huis merk ik al de kalmte. Voorbeelden hiervan zijn:

  • minder heftig reageren op de postbode
  • meer informatie oppikken en verwerken tijdens trainingen
  • geconcentreerder werken

Het is geen "instant rust knop" maar het geeft haar meer ondersteuning bij het kunnen leren, verwerken en opslaan van de indrukken die zij opdoet tijdens trainingen en wedstrijden.
Op wedstrijden heb ik al meer contact met haar, al moeten we nog wel samen een regelmaat zien te vinden, de idiote "rondrace" rondjes blijven nu ook achterwege, gelukkig maar, we begonnen al een bezienswaardigheid te worden met: “Kijk die dwaze hond rond scheuren!" ;-)

Ik moet er nog wel bij vermelden dat ik op wedstrijddagen de rustgevende kruidenmix een handje help met een Phytonics druppel op basis van Saffraan (Crocus sativa), Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata) en Hop (Humulus lupulus). Samen zijn zij nu een belangrijke hulpmiddel bij Dayzee ‘s ontzettende drukke koppie en alles wat ze tegelijk beleefd.

Voor mijn hond werkt het!

 

Katja Slippens, Agility Sporter met haar Mechelse Herders en kampioen 2015
Blazing Amber Training and Coaching.

De foto is gemaakt door John Bruininck.