Training, geduld, liefde en een tas vol PUUR

Al langere tijd is Katja Slippens met haar honden een ambassadeur van de PUUR producten van NML health. En wat voor een. Op de verschillende Agility kampioenschappen scoren de Mechelse herders van Blazing Amber Training het ene goede resultaat na het andere. Katja: ‘Een goede training, geduld, liefde en de juiste bouwstoffen op het goede moment zijn de belangrijkste ingrediënten van dit succes. Het draagt ertoe bij dat ik en mijn honden ontzettend veel plezier beleven aan deze uitdagende sport.'

Tas vol met PUUR

Aan elke agility wedstrijd - en dat zijn er nogal wat - gaat een intensieve voorbereiding vooraf. Kwalificatie -, selectie -, EK- en WK, bijna elk weekend in 2017 viel er veel uitdaging te beleven in de Agilitysport. Met een beetje mazzel zijn de wedstrijden in de buurt ( Nederland, België en Duitsland), maar even zo vaak reist het hele gezelschap trainers en honden verder Europa in. Katja: “Als ik dan de dag voor vertrek mijn hele roedel weer in de bus laad, mijn TomTom op de juiste bestemming instel en mijn tas vol met PUUR producten op de achterbank slinger, voel ik de adrenaline in mijn lijf stijgen. Ook de honden zijn vrolijk en blij en tegelijk relaxt. Zij weten dat ze weer op mogen komen draven voor het spel dat ze het liefste spelen: Agility. Behendigheid is speels en uitdagend voor zowel speler als hond. Het samenspel uniek. We krijgen allemaal vleugels. Hoe fijn is het dan te weten dat je de honden goed hebt voorbereid op de uitdaging. Fysiek en mentaal. Met PUUR verloopt alles net wat vlotter en gladder. Vooraf in de concentratie en conditie van de honden, na de wedstrijden ondersteunen de producten het herstel. Wij-  samen met de honden en PUUR - vormen een fantastisch team!

In topconditie naar het WK Agility 2017

Voor Katja en Mechelse herder Ziva was het Wereldkampioenschap Agility in Liberec in Tsjechië iets waar ze het hele jaar door naar toe hadden gewerkt. In 2015 mochten zij zich in hun klasse – Belgische herders -  kampioen noemen. Zouden ze deze prestatie dit jaar weten te evenaren? In de aanloop naar de WK 2017 hadden ze zich via de kwalificatiewedstrijden goed weten te plaatsen en waren Katja en Ziva (large) één van de twaalf koppels die voor Nederland uitkwamen op dit WK: 4 large, 4 medium en 4 small honden. Ze moesten het opnemen tegen 503 honden uit 43 landen. De concurrentie was sterk. Katja: “Ziva en ik zijn op alle vier de wedstrijddagen voor verschillende onderdelen uitgekomen. Ziva was in topconditie, ik had alle vertrouwen in mijn hondje. Helaas mocht het toch niet zo zijn. Verschillende factoren – een misstap, een misverstand in de communicatie tussen mij en Ziva - samen maakten dat wij het net niet goed genoeg deden voor een titel. Jammer! Toch blikken we terug op een prachtige ervaring en gaan we er voor volgend seizoen weer vol in. WK Agility 2018 here we come! Ik weet zeker dat we met onze goede conditie ons opnieuw zullen weten te plaatsen." Nieuwsgierig hoe Katja en Ziva presteerden op het WK? Bekijk het filmpje.

 

Blazing Amber Training

Katja Slippens is sinds 2001 actief in de agilitysport. Als trainer geeft zij les in agility op verenigingen en bij stichtingen. In 2016 startte zij in Almere met haar partner Tom Slippens haar eigen hondenschool Blazing Amber Training. Hier kan de sport agility op verschillende niveaus worden beoefend: van puppycursus tot recreatief en competitief. Katja volgt elk jaar meerdere keren seminars van andere vooruitstrevende handlers uit de hele wereld en gebruikt deze kennis in de training van haar eigen honden. Bij Blazing Amber training staat het plezier in het samenspel tussen instructeur en hond centraal.