Vaccineren op maat met de VacciCheck

VacciCheck: Titer_rather then over-vaccinate

Jaarlijks een vaccinatie halen voor je hond?
Dat is inmiddels verleden tijd!

De meeste vaccins tegen parvo, hondenziekte en besmettelijke hepatitis zijn minimaal 3 jaar werkzaam en soms zelfs nog langer. Dit blijkt uit nieuwe wetenschappelijke studies. Veel honden worden nog jaarlijks geënt. Nu blijkt dus dat dit al langere tijd onnodig is. Gelukkig weten we inmiddels beter en is er een test om de immuunstatus van de hond tegen bovengenoemde ziekten te bepalen. Een titerbepaling met de VacciCheck-test geeft zekerheid en duidelijkheid.

Al sinds 2003 ervaring met de Vaccicheck

NML health heeft de VacciCheck in 2003 in Nederland geïntroduceerd bij dierenartsen. Destijds is een groep artsen er direct mee aan de slag gegaan en zij hebben inmiddels veel ervaring met het werken én interpreteren van de VacciCheck titerbepaling.

Met name de laatste 2 jaren is titeren van je dier een ‘must’ geworden en is de vraag ernaar bij dierenartsen flink gestegen. Dit zorgt bij ons voor veel vragen van dierenartsen én van de hondenbezitter. Dit gaat dan om vragen als bijvoorbeeld “Hoe ga ik om met het vaccineren van pups?”, “Voor hoeveel jaar kan er afgetekend worden in het paspoort na een positieve uitslag?” en ook: “Hoe moet ik deze uitslag interpreteren?”

Meer duidelijk over titeren dankzij de Facebookgroep

Nog te weinig mensen hebben ervaring opgedaan met ‘titeren’ en de Vaccicheck. Daarom blijven er nog veel onduidelijkheden. Om deze reden is de Facebookgroep ‘Titeren met VacciCheck’ ontstaan. Deze is opgezet door een viertal dierenliefhebbers, die meer dan gemiddeld geïnteresseerd zijn in natuurlijke diergezondheidszorg en -welzijn.

Duidelijk een behoefte

De - besloten - Facebookgroep bestaat sinds 8 februari dit jaar. In twee weken tijd hebben zich al meer dan 2.000 leden aangemeld. Inmiddels telt de groep meer dan 10.000 leden. Alles mag gevraagd worden op het gebied van titeren en vaccineren. De vragen lopen erg uiteen, want onder de leden bevinden zich allerlei ervaringsdeskundigen en geïnteresseerden, zoals dierenartsen, -assistenten, paraveterinairen, dierentherapeuten, -specialisten en dierenbezitters, maar ook bijvoorbeeld eigenaren van dierenpensions. Het is heel makkelijk om in deze omgeving je kennis en ervaringen te delen.

Heb je zelf vragen of wil je je ervaring(en) delen? Of je nu dierenarts bent of liefhebber, schroom niet om je aan te melden op www.facebook.com/Titeren-met-VacciCheck.

Wil je meer weten over de VacciCheck van NML?

Op de website vind je alle ins & outs van de VacciCheck. Vind je je antwoord niet? Stel dan je vraag aan de specialisten van NML health of via de Facebookgroep.

Via deze link verkooppunten VacciCheck NML vind je welke dierenartsen werken met de VacciCheck.