Verharen een doffe ellende? Niet met visolie

ridgeback_zari_doils_skin_nmlhealth

Door Hermien Beijl

Het is begin februari als de eigenaar van een Ridgeback bij me komt voor les. Het is een grote jongen die midden in de pubertijd zit. Hij is soms nogal eigenwijs en luistert dan vooral naar zichzelf. Tijdens het gesprek komt het onderwerp op het verharen: de hond verhaart verschrikkelijk en dit houdt een lange tijd aan. Dit verharen deed hij ook al in het najaar en de eigenaresse is ten einde raad. “Ik word gek van al die haren overal in huis.”

Na het verhaal te hebben beluisterd adviseer ik haar een goede Omega-3 olie. Omega ondersteunt het verharingsproces en een van de Doils varianten is speciaal ontwikkeld voor deze problematiek. 

Deze visolie bevat een sterke concentratie EPA- en DHA- vetzuren met er aan toegevoegd natuurlijke vitamine E.  Deze vorm van Omega-3 is heel belangrijk voor de juiste verhouding Omega-3 en Omega-6 in het lichaam. Door het gebruik van plantaardige olie en vetten in hondenvoeding is de Omega-6 factor veelal te hoog. Omdat dieren Omega-3 niet zelf kunnen maken moet dit essentiële vetzuur toegevoegd worden aan het voer. Door de eigenschappen, die alles te maken heeft met de invloed van Omega-3 op de doorlaatbaarheid van celmembranen, komt een hond die verhaart met deze olie al snel weer goed in zijn vacht.

Na een maand spreek ik de eigenaresse van de Ridgeback opnieuw. Ze is helemaal blij met de oplossing. “Dit doe ik in het vervolg ieder voorjaar en najaar”, zegt ze. “Dat voorkomt een hoop ergernis!”

Lees ook kennisbank over 'Huid en vacht' en 'Omega-3' en de blog 'Waar een scheutje olie niet allemaal goed voor is.'