Wat professionals en paardeneigenaren zeggen over monnikspeper

Leestijd 3 minuten

Wat aandacht krijgt, dat groeit. Dat is een feit. Ons PUUR product met monnikspeper heeft haar enorme groei puur en alleen aan zichzelf te danken, door haar veelzijdige werking. En dat is goed te zien aan de vele reviews en ervaringsverhalen van professionals en diereigenaren. En, in eerste instantie voor paarden ontwikkeld, wordt het ook veel ingezet bij hond en kat. Hier een mooie mix reacties voor jullie op een rij. Kijk gerust verder bij reviews onder het product zelf wat gebruikers nog meer zeggen, ook voor de ervaringen bij honden en katten. Maar lees eerst de twee uitgebreide ervaringen in dit stuk. Eerst even de ingrediënten op een rij:

 

Ervaring 1. Lisa Vis van Natulistic uit Almere kreeg de vraag van een klant hoe zij haar 27-jarige Astor kon ondersteunen. Lisa ontving na een tijdje een terugkoppeling van een blije paardeneigenaar:

“Astor (27 jaar) werd op een gegeven moment vrij mager. Onder begeleiding van Lisa van Natulistic zijn wij een dieetplan begonnen en wat doet hij het SUPER! Astor is enorm aangekomen en hij vindt het mixje heerlijk. Afgelopen voorjaar hebben we weer bloed laten prikken (dit doen wij elk jaar om Astor zijn bloedwaarde bij te houden). Dit jaar werd helaas een klein percentage PPID in de waardes geconstateerd, maar medicijnen zouden volgens de arts nog niet noodzakelijk zijn. Lisa krijgt van mij ook altijd de waardes te zien voor in Astor zijn dossier zodat zijn dieet voor hem in balans blijft. Toch baarde mij dit zorgen, en Lisa adviseerde ons Monnikspeper. Dit zou de groei van het ACTH percentage mogelijk kunnen vertragen. Sinds Astor dit toegediend krijgt merk ik een enorm verschil. Astor is zo vrolijk, actief en blij, echt wonderbaarlijk. Onlangs zijn wij van stal gewisseld en daar schatte niemand hem 27 jaar (meneer wordt over een maand 28), zowel geestelijk als lichamelijk. Ik heb een tevreden paard! Voor ieder paard met hoge ACTH waarden waarbij heftige medicatie nog niet noodzakelijk is, wil ik dit product echt aanraden. Ik wil Lisa enorm bedanken voor de begeleiding en haar oprechte interesse in Astor.”

   

Ervaring 2. Hormone balance bij Fjord met PPID, patiënt van Annika ten Napel:

“Het leek alsof mijn 34-jarige fjordenruin mentaal/emotioneel uitcheckte en vergeetachtig werd. Ik omschrijf het het beste als ik zeg dat de vitrage dicht zat en de zon er niet doorheen kon schijnen. Hij was lusteloos, inactief en het leek wel alsof hij een beetje de kluts kwijt was. Achterstevoren naar zijn voerbak staan, niet meer enthousiast naar mij toekomen, hoofd laag laten hangen en sloffen met zijn voeten. Hij leek niet meer op het paard dat ik al 27 jaar ken als mijn broekzak. Zou hij met het laatste stukje bezig zijn? vroeg ik mij af.

"De gordijntjes gingen weer open"

Afgezien van zijn totaal afgesleten kiezen is hij verder goed gezond dus die gedragsverandering puzzelde mij. Mijn dierenarts Annika ten Napel was op consult voor 1 van mijn andere paarden. Mijn fjord blijft dan altijd in de buurt, wij noemen het ter ondersteuning van de ander. Ik vertelde haar dat zijn gedrag zo veranderde en of we er iets aan zouden kunnen doen. Zij adviseerde Monnikspeper. Ik ben direct gestart met het geven van het supplement en na een week merkte ik verandering. “De gordijntjes gingen weer open”. Mijn vriend is weer helder, enthousiast, rent weer zo af en toe en is er mentaal weer helemaal. Wat een opluchting! De kudde is nog lang niet toe aan het wegvallen van deze waardevolle senior en ik ook niet. Ik was verbaasd en heel enthousiast over de snelle verandering. 

Met deze ervaring zijn wij ook begonnen met het geven van Monnikspeper aan onze 25-jarige Tinker. Hij heeft ’s zomers jeuk en we probeerden al van alles. Hij kan echt vol overgave schuren. Met name onder zijn buik waar hij een litteken van een koliek operatie heeft. Hij heeft een hele “shuffle” ontwikkeld door liggend over zijn achterbenen te schuren. Hij krijgt geen suikers, geen granen en we smeren hem in met jeukstillende crème. Dat verlicht wel, maar de jeuk was nog niet helemaal weg. Helemaal inpakken in een deken was ook niet de oplossing, het dek was al snel een vliegengordijn. Annika adviseerde ook voor hem Monnikspeper. Het duurde wat langer voordat we resultaat zagen, een week of 2, maar de jeuk is weg! In de winter heeft hij nergens last van. Zodra de temperatuur oploopt krijgt hij weer 1 schepje per dag.”

Meer lezen over Vitex Agnus-castus

En wist je dat...

In de Chinese geneeskunde worden hormoongerelateerde problemen in verband gebracht met de leverenergie. De lever heeft hierin als functie de stroming van Qi (energie) & Xue (bloed) vloeiend te laten verlopen. Bij disbalans hierin ontstaat stagnatie met de daarbij horende klachten. Ondersteun dan extra met een PUUR druppel met o.a. Artisjok (Cynara scolymus), Duizendguldenkruid (Centaurium erythraea), Grote engelwortel (Angelica archangelica), Javaanse kurkumawortel (Curcuma xanthorrhiza), Mariadistel (Carduus marianus), Paardenbloem (Taraxacum officinale) en Rozemarijn (Rosmarinus officinalis). Omdat de hormonale cyclus ook invloed heeft op de stofwisseling en spijsvertering kan de miltenergie eventueel ook betrokken worden bij de ondersteuning. De milt heeft een specifieke functie hierin en zorgt voor transport en transformatie. Vooral bij eetlust en/of verteringsproblemen is het van belang. Hierbij past het druppel op basis van Artisjok (Cynara scolymus), Duizendguldenkruid (Centaurium erythraea), Gember (Zingiber officinale), Grote engelwortel (Angelica archangelica), Kalmoes (Acorus calamus), Kattenklauw (Uncaria tomentosa), Mariadistel (Carduus marianus), Paardenbloem (Taraxacum officinale), Grote wolfsklauw (Lycopodium clavatum) en Bentonite-Montmorillonite.

Wil jij advies over welke producten jouw paard kunnen helpen? Mail ons dan op advies@nmlhealth.com of stuur een berichtje via de chatfunctie op onze website.