Lezing ‘Insuline resistentie, de verdieping' - 26 mrt '19

dinsdag, 26 maart, 2019 - 19:00

Door Eric Laarakker, Holistisch paardenarts - 26 maart 2019
Was je helaas net te laat met bestellen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van toekomstige lezingen en workshops!

PaardEerlijk presenteert met trots de tweede editie van PaardEerlijk College: een zeer interessante en unieke lezing verzorgd door Holistisch dierenarts Eric Laarakker op 26 maart aanstaande bij ‘Het Gagelgat’ - stichting de Paardenkamp in Soest. We zijn ontzettend blij en dankbaar dat Eric deze leerzame lezing voor ons wil verzorgen.

Lezing Insuline Resistentie
Met het graasseizoen voor de deur, dè lezing die je moet volgen, om goed voorbereid het weideseizoen in te gaan! Wordt jouw paard snel te dik of vliegen de kilos er al aan bij het ruiken van gras? Heeft jouw paard PPID en ben je bang voor hoefbevangenheid? Wil jij je meer kennis vergaren over insuline resistentie en de rol van endocriene ( hormonale) oorzaken van aanverwante aandoeningen kom dan op 26 maart naar deze super interessante en leerzame lezing.

Onderwerpen die aan bod komen:

Wat is insuline resistentie en wat gebeurt er in het lichaam?
Insuline resistentie en PPID in relatie tot hoefbevangenheid.
Endocriene oorzaken van hoefbevangenheid nader uitgelegd.
Kortom een interessant avondvullend en leerzaam programma!

Over Eric Laarakker
Erkend paardenarts, oprichter en eigenaar van de holistische praktijk voor dieren Den Hoek.

Sinds zijn afstuderen als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht, Nederland) in 1992, is Eric Laarakker werkzaam als dierenarts en onderzoeker. Daarnaast vanaf 1988 acupuncturist en vanaf 1992 ook chiropractor. In 1995 heeft hij zijn holistische veterinaire praktijk Den Hoek opgezet. Inmiddels is Den Hoek uitgegroeid tot een praktijk waarin een team van dierenartsen en een humaan therapeut patiënten behandelen. Binnen de praktijk, wordt nauw samengewerkt volgens een door Eric opgezet holistisch protocol, om iedere patiënt zo goed mogelijk te behandelen. Hierin wordt een combinatie van medische systemen en behandelingen gebruikt (met inbegrip van Chinese geneeskunde, manuele therapie, homeopathie, kruidengeneeskunde en vele andere methoden).

Tevens is hij als onderzoeker/ontwikkelaar zeer actief in het ontwikkelen van producten en nieuwe behandeltechnieken op het gebied van systemische geneeskunde. Zo heeft hij onder andere, in samenwerking met het bedrijf NML Health, een productlijn van 100% natuurlijke gezondheidsproducten opgezet onder de naam Phytonics.

Eric geeft les op diverse onderwijsinstellingen en hij verzorgt lezingen in binnen- en buitenland. Hij is de auteur van het boek “Paardentypen”, waarin hij de de verschillende karakters van paarden beschrijft op basis van de Chinese 5 elementen. En hij is mede-auteur van het boek “Het tevreden paard (2009)” dat gaat over paardenwelzijn.

Over PaardEerlijk College
Nieuw PaardEerlijk College! De lezing van Eric Laarakker is de tweede editie van ons nieuwe concept PaardEerlijk College. Met PaardEerlijk College verzorgen we met enige regelmaat lezingen en workshops door gerenommeerde sprekers op het gebied van paardengezondheid en welzijn. Denk hierbij aan auteurs, voedingsdeskundige, hoefverzorgers, paardentandarts, dierenarts, etc. Deze lezingen of workshops vinden plaats op inspirerende locaties centraal gelegen in Nederland of België. We proberen de toegangsprijs zo laag mogelijk te houden en hiermee de gedeelde kennis voor zoveel mogelijk geïnteresseerde toegankelijk te maken. Houd onze agenda in de gaten of klik HIER en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Agenda*
19:00 – 19:15 Ontvangst met koffie/thee
19:15 – 20:15 Lezing
20:15 – 20:30 Korte pauze
20:30 – 21:30 Lezing
21:30 – 22:00 Uitloop en ruimte voor vragen
*onder voorbehoud

Aanmelden (uitverkocht, aanmelden kan helaas niet meer.)

Entree: €17,50 per persoon, inclusief koffie en thee 
Neem de geprinte bestelbevestiging mee of deel deze via jouw mobiele telefoon bij binnenkomst.
Let op: tickets zijn alleen online verkrijgbaar en niet aan de deur op de avond van de lezing!
Met deelname aan dit event steun je ook de verzorging van de oude paarden bij stichting de Paardenkamp.

Locatie
Boerderij het Gagelgat – Stichting de paardenkamp
Birkstraat 107 Soest.

Download Routebeschrijving.
Klik hier om de routebeschrijving in PDF formaat te downloaden.

Parkeergelegenheid:
Aan de overzijde van de weg, naast Avia / Restaurant De Korte Duinen is de parkeerweide. Loopafstand naar Het Gagelgat c.a. 100 mtr.
Er is geen parkeergelegenheid op het erf van Boerderij Het Gagelgat. Wel kunt u mensen die mindervalide zijn even afzetten en weer ophalen als u de auto parkeert op onze parkeerweide.

Openbaar vervoer:
NS Station Soest Zuid of NS Station Amersfoort Centraal. Tussen beide stations rijdt buslijn 70 (vanuit Amersfoort Richting Hilversum, Vanuit Soest Zuid richting Amersfoort). U stopt bij de halte Van Lenneplaan (Meubelboulevard Middelman Wonen) en van daaruit is het c.a. 75 meter lopen richting Amersfoort om bij Boerderij Het Gagelgat te komen.

Over PaardEerlijk
PaardEerlijk heeft jarenlang ervaring met graasbeperkingen, verschillende soorten graaskorven en aanverwante problemen. PaardEerlijk verhoogt, met behulp van de producten in haar assortiment, diensten en door informatievoorziening, de kwaliteit van leven van paarden in Nederland. Hiermee dragen we bij aan bewustwording bij paardeneigenaren op het gebied van gezondheid, veiligheid en comfort.
We werken samen met verschillende, nationaal en internationaal hoog aangeschreven professionals en organisaties op dit gebied, denk hierbij aan voedingsdeskundige, paardenwelzijnsorganisaties, hoefverzorgers, opleidingsinstanties, auteurs, natuurgeneeskundig therapeuten en paardentandartsen.

PaardEerlijk draagt met haar kennis ook bij aan diverse artikelen in landelijke media en aan erkende opleidingen (o.a. Aeres training centre Barneveld: Paardenvoeding 4 - Voeding van het paard met onder- of overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid.)

Klik hier voor de site van PaardEerlijk