Opleiding Veterinaire Chiropractie en Osteopathie gezelschapsdieren - start okt '21

vrijdag, 1 oktober, 2021 - 09:00

Supple Spine Institute staat voor kwaliteit. Dat geven we in onze lessen en begeleiding, maar eisen we ook van de studenten. Kwaliteit in hun werk als veterinair chiropractor en/of osteopaat, maar ook in een liefdevolle en respectvolle benadering van de dieren en hun eigenaren.

De opleidingen en nascholingen bij Supple Spine Institute worden daartoe gegeven in kleine groepen, waardoor iedereen alle benodigde aandacht krijgt. De docenten zijn allen goed opgeleid en werkzaam in de praktijk. Daarbij volgen zij regelmatig nascholing, wat de studenten garandeert van praktische en up to date kennis. De praktijk wordt één op één overgebracht, zodat de studenten hun vaardigheden optimaal aangeleerd krijgen. Om deze goed te ontwikkelen, dienen zij tussen de modulen door, het geleerde in de praktijk toe te passen en daar verslag van te doen.

Supple Spine Institute streeft er naar goed opgeleide, subtiel en effectief werkende veterinair chiropractoren en osteopaten af te leveren. Naast de praktische vaardigheden, is er daarom ook veel aandacht voor de achterliggende anatomische, biomechanische en neurologische aspecten van het betreffende vakgebied. De studenten wordt gestimuleerd de mogelijkheden van het vakgebied te onderzoeken, maar krijgen daarbij zeker ook de grenzen aangegeven. Kennis van ziektekunde is daarbij onontbeerlijk en krijgt in de opleiding dan ook ruim aandacht. Om de kennis goed tot zich te nemen, hebben de studenten naast de on site lessen, toegang tot online materiaal. De theorie wordt overgebracht met behulp van presentaties en videomateriaal. Verder is er divers ondersteunend onderwijsmateriaal aanwezig, waaronder skeletten, wervelkolommen en anatomische modellen.

Om de hoge eisen en maatstaven te garanderen, wordt voor zowel de theorie als de praktijk een score van tachtig procent op het eindexamen geëist om te slagen en als gediplomeerd veterinair chiropractor en/of veterinair osteopaat aan de slag te gaan. Tijdens de opleidingen wordt de voortgang tijdens elke module getest om de studenten voor te bereiden op het eindexamen en hun progressie te monitoren.

Voor meer informatie over de Basisopleiding Veterinaire Chiropractie klik hier

Voor meer informatie over de Basisopleiding Veterinaire Osteopathie klik hier

Oprichter van Supple Spine Institute, dierenarts Anneke Schellingerhout schrijft voor NML regelmatig blogs. Zij deelt waardevolle casussen uit haar praktijk waar veel dierprofessionals en -eigenaren door geïnspireerd raken. 

Meer lezen over de opleiding

Praktijkverhalen van Anneke lezen?