De Dag van het Oudere Paard 18 jun '22

zaterdag, 18 juni, 2022 - 09:00

De Dag van het Oudere Paard

Nederland telt naar schatting zo’n 45.000 bejaarde paarden en pony’s. Stichting De Paardenkamp zorgt voor zo’n 120 bejaarde paarden. Al 60 jaar! De Paardenkamp heeft dan ook heel veel kennis en ervaring opgedaan over de verzorging van oudere paarden. Tijdens de Dag van het Oudere Paard wisselen we, samen met zo’n 25 experts, onze kennis graag uit, zodat je jouw paard of pony de juiste verzorging en een fijne oude dag kan geven.

Dierenartsen & andere deskundigen

Naast medewerkers van De Paardenkamp, zijn er talloze dierenartsen op het terrein te vinden tijdens de Dag van het Oudere Paard. Onze vaste praktijk Wellensiek Dierenartsen is uiteraard van de partij en daarnaast werken we tijdens dit evenement intensief samen met de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Ook andere hippische deskundigen mogen op 18 juni niet ontbreken! Annemarie van der Toorn geeft lezingen over de link tussen voeding en gedrag. Esther Huisman legt je uit wat jouw paard met zijn gedrag wil zeggen en hoefsmid Gijsbert Bouw vertelt over de relatie tussen voeding en hoefbevangenheid.

Voeding & Gedrag

Over voeding en gedrag is natuurlijk enorm veel te vertellen. Zo leer je op 18 juni meer over het belang van een goed rantsoen, pijnherkenning bij het paard en nog veel meer. Ook is er ruimte voor andere onderwerpen: zo vertelt paardenfotografe Nikki de Kerf hoe je het perfecte plaatje van jouw paard schiet, geeft Susan Speekenbrink een demonstratie paardenmassage en kun je op de huifkar stappen om het Paddock Paradise van De Paardenkamp te bekijken. Op het gezondheidsplein kun je terecht voor meer informatie en om leuke paardenartikelen te shoppen.

Wij kijken ernaar uit er een hele leerzame en gezellige dag van te maken en hopen je te mogen begroeten!

Kom je ook?