Irene Rol

Founder NML health
Irene Rol

Bij Irene Rol ligt de lat hoog als het gaat om bevlogenheid en liefde voor het dier en de natuur. Dat was de reden waarom ze ruim twintig jaar geleden haar hart volgde, een carrièreswitch maakte, in de diergeneesmiddelenbranche sprong en haar energie aanwendde voor de gezondheid van dieren met diergeneesmiddelen op natuurlijke basis. Ze ontwikkelde haar eigen serie PUUR bewust gezond voor dieren in samenwerking met dierenartsen. Met wetenschappers en de Faculteit Diergeneeskunde van de Utrechtse Universiteit initieert en begeleidt ze onderzoek naar de werking van natuurlijke stoffen. Met NML health als dé groothandel voor unieke merken in natuurlijke gezondheids- en verzorgingsproducten, zorgt ze voor kwaliteit in de behandeling van dieren. 

Irene: “Ik heb inmiddels heel wat opleidingen gedaan op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde, PNI, fytotherapie, Chinese geneeskunde TCM en blijf mij voortdurend ontwikkelen. Dat de gezondheid van het dier ondersteund wordt door het verstrekken van fytotherapie of homeopathische middelen en het toevoegen van bouwstoffen aan voeding, geen onzin is of iets is waarin je moet geloven, daar ben ik van overtuigd. De werking van onze producten is wetenschappelijk onderbouwd, is ondersteund door monografieën van planten en kunnen goed naast en vaak ook in plaats van de Westerse reguliere geneeskunde. Daar hecht ik veel waarde aan.”

“Ik ben blij dat ik door samenwerking met dierenartsen, dierentherapeuten, dierenspeciaalzaken en ruitersportzaken onze producten bereikbaar maak voor dierenliefhebbers. Wel behoeven onze producten uitleg en kennis van de ondernemer die ze verkoopt. Dat is de reden waarom NML health veel energie steekt in het overdragen van kennis en deskundigheid door het delen van informatie en  het geven van trainingen en bijscholingen. Onze middelen worden ingezet als een onderdeel van het grote geheel van de gezondheid van het dier. Zo kun je bijvoorbeeld een hond wel glucosamine en Omega-3 geven om zijn gewrichten soepel te houden, maar als er vervolgens op een verkeerde manier met het dier bewogen wordt, dan heeft dat weinig zin.” 

Opladen

“Op het terrein van B&B Boerenhofstede de Overhorn, waar ik ook woon en waar NML health in de gerenoveerde stal haar kantoor heeft, wemelt het van de dieren. Kippen, schapen, mijn drie IJslanders Tyra, Ori en Aevi , de twee Ridgebacks Riba en Zari en haar uit een Chodský pes-herder geboren nazaat Beer, de autonome kater Rits, ik kan me niet voorstellen hoe ik zonder hen zou kunnen leven. Tussen de bedrijven door en daarbuiten, laad ik mezelf weer samen met hen op in de natuur. Fietsen met de honden over de dijk langs het Naardermeer, met de paarden naar de Spiegelplas en daar pootje baden, knuffelen en verzorgen … de puurheid van dieren geeft mij letterlijk energie. Elke dag weer.”

Goed kijken 

“Toen ik twintig jaar geleden begon met NML health, stonden dierenarts én consument nog niet echt open voor ondersteuning van de diergezondheid met natuurlijke middelen. Maar langzamerhand leerden dierenartsen, consumenten en ook dierenspeciaalzaken dat er geen flauwekul in onze potjes zit en merk ik dat visies veranderen.”

“Supplementeren doe je met je ogen, zeg ik altijd. Je moet goed kijken naar een dier om te ontdekken wat het nodig heeft. In het principe ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ kan ik me niet vinden. De diagnose moet goed zijn, en daar kun je vervolgens het juiste product bij kiezen. Als je constant kruidensupplementen geeft, wordt het lichaam lui. Beter is het om het te prikkelen met de juiste middelen tot zelfherstel.”

Vind je het leuk om Irene te volgen op LinkedIn?