Vetramil medicinale honingproducten

Een optimale huid met Vetramil medicinale honingproducten met een zeer hoge enzymactiviteit

 • Exclusief ontwikkeld voor dieren
 • Zalf met etherische oliën tegen likken, krabben en voor de gevoelige huid
 • Smeert makkelijk, ook op de behaarde huid 
 • Blijft goed zitten in een natte vacht
 • Betere granulatie
 • Minder littekenweefsel
 • De juiste zuurgraad 
 • Het toepassingsgebied van deze honingproducten is breed
 • Internationaal topproduct, verkrijgbaar bij dierenartsen in meer dan 20 landen

De medicinale honingzalf kan worden toegepast op de huid bij kleine en grote huisdieren, zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren, koeien, paarden, schapen en geiten. 
 

Enzymactiviteit

De enzymactiviteit kan worden gemeten door de honing te verdunnen met water. Met een teststrip kan op verschillende tijdstippen het peroxidegetal worden gemeten, wat een maat is voor de enzymactiviteit. Het enzym gluco-oxidase zorgt in een vochtig milieu voor een langzame (slow release) en langdurige afgifte van zeer kleine concentraties waterstofperoxide. Lage concentraties waterstofperoxide werken zuiverend en ondersteunen het huidherstel. 

Essentiële oliën

Een aantal essentiële oliën is aan de zalf toegevoegd voor bevordering van het helend vermogen van de huid. Door toevoeging van een bittertje wordt voorkomen dat dieren aan de zalf likken. De geur van de toegepaste essentiële oliën vinden insecten niet fijn. 

Rustgevend

Cardiospermum-extract als toevoeging in de honingzalf werkt rustgevend. Dit is zeer gewenst bij de behandeling van de huid n.a.v. een reactie op voeding, pollen, vlooien, schimmels en/of mijten. Maar ook gedurende de fase van granulatie van de huid. Als dieren minder krabben en schuren kan de gevoelige huid beter en sneller herstellen. 

Veilig

De honing is gesteriliseerd en bevat geen levensvatbare Clostridiumsporen. 
 

Als de plek ergens zit waar je hem afkunt dekken (bijvoorbeeld poten) en/of de wond produceert veel wondvocht, dan kan de Vetramil zalf prima onder een gaasje of verbandje. 

Spoelvloeistof

Vetramil Clean Spoelvloeistof op basis van medicinale honing en propyleenglycol is er voor de behandeling van grotere, gevoelige huidplekken, en heeft een licht indrogend effect. Ideaal voor plekken die nog vuilen. 

Spoel de plek goed uit en spoel daarna met Vetramil Clean Spoelvloeistof. Deze vloeistof heeft de juiste zuurgraad waardoor de gevoelige huid zonder verder ongemak kan helen.

Vul een plek nooit volledig op met zalf of vloeistof. Zorg dat er altijd zuurstof bij kan, dat is belangrijk voor het helingsproces. Bij het volledig vullen van de plek kan vocht ook niet wegkomen. Een dun werkzaam laagje is het beste. Als je veel vocht hebt, en de plek in de huid diep is, dan wordt vaak een gaasje ingebracht in de diepte, voor drainage van het wondvocht, uiteraard is dit aan de dierenarts ter behandeling.

Tip

Pas op voor honingzalf met het bestanddeel Zink, speciaal bij huidplekken die bestraald worden.
 

Wat diereigenaren zeggen over honingzalf:

Door Anna, 28 april 2021. Superspul!
Superwondzalf voor alle wondjes en huidirritaties van zowel de drie viervoeters als alle tweevoeters in mijn huishouden.

Door Janneke, 02 april 2021. Deze zalf werkt echt goed.
Mijn kat had een ondiep wondje dat niet goed heelde.Ik heb deze zalf gebruikt en vanaf de eerste dag ging het al meteen beter. Het wondje zag er beter uit, heelt nu snel en de jeuk verdwijnt ook. Hele goede,werkzame zalf. Mijn kat voelt zich duidelijk veel beter nu.

Door Els van Dijk op 3 mei 2016
Mijn kat heeft een abces gehad bij de staart door een beet van een andere kat. De dierenarts heeft een incisie gemaakt, de wond moest open blijven vanwege het vuilen maar wel meerdere malen per dag schoongemaakt worden. Toen de wond nog vuilde heb ik Vetramil spoelvloeistof gebruikt, toen de wond eenmaal begon te helen heb ik dit opgevolgd met Vetramil zalf. Hij heeft nergens last meer van.

Wat zeggen dierprofessionals over het gebruik van medicinale honingzalf in de praktijk?

 

 

De complete Vetramil serie bevat:

Vetramil honingzalf is verkrijgbaar in: 

De zalf werkt verzachtend en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Het laat zich makkelijk aanbrengen en kan zo nodig worden afgedekt met een pleister of een verbandgaasje. Door de vette samenstelling blijft de zalf ook in een natte omgeving goed op zijn plaats. Vetramil beschermt en zuivert de geprikkelde huid. Door de toevoeging van essentiële oliën heeft de zalf een bittere smaak, waar dieren niet van houden. Dit voorkomt dat dieren de zalf oplikken. Een extract van Cardiospermum zorgt voor een rustige huid, waardoor de zalf ook heel geschikt is voor de behandeling van de huid na insectenbeten.
 

Vetramil Clean Spoelvloeistof verkrijgbaar in: 

 • 100 ml | Goed om mee te geven om thuis de behandeling voort te zetten
 • 250 ml | Ideaal om te gebruiken in de praktijk en operatieruimte

De honing heeft een hoog enzymgehalte en een lage pH. Het enzymglucose oxidase zorgt in een vochtig milieu voor een langzame afgifte van zeer kleine concentraties waterstofperoxide. Lage concentraties waterstofperoxide werken zuiverend en sparen de kwetsbare huid. Door toevoeging van propyleenglycol verspreidt de vloeistof zich goed en geeft het een licht indrogend effect.

Uitwendig behandelprotocol:

 1. de aangedane plek volgens normale procedure openen en schoonspoelen
 2. 1 tot 2 maal daags behandelen met een adequate hoeveelheid spoelvloeistof afhankelijk van de grootte van de aangedane plek
 3. spoelbehandeling herhalen totdat de aangedane plek schoon blijft
 4. de behandeling kan worden gestopt als alle vuilophoping is verwijderd en de aangedane plek tot rust is gekomen
 5. Vetramil Clean is ook goed te gebruiken voor een schone voorhuid bij de reu. Verdun de vloeistof met warm water en breng via een spuit naar binnen. Bekijk hier het filmpje. 

Vetramil Derma Shampoo 150 ml

Professionele dermatologische shampoo speciaal ontwikkeld voor honden met een geprikkelde huid. De pH waarde van de shampoo is afgestemd op de zuurgraad van de hondenhuid en tast de natuurlijke vetlaag niet aan. De shampoo bevat een honing die rijk is aan enzymen. De natuurlijke plantaardige antioxidanten en enzymen uit honing zijn zuiverend en rustgevend, met name voor de gevoelige huid. Door de toevoeging van Aloë Vera extract is Vetramil Derma Shampoo hydraterend en verzorgend. Castor olie is goed voor de conditie van de vacht en geeft een mooie glans.

Natuurlijke hulpbronnen

Honing wordt gemaakt door honingbijen die daarvoor de nectar uit bloemen verzamelen. De nectar wordt door honingbijen geconcentreerd tot zuivere, enzymrijke honing. Al sinds de oudheid staat honing bekend om zijn weldadige eigenschappen voor de huid. Natuurlijke antioxidanten en enzymen zuiveren en kalmeren de huid, waardoor deze weer zacht aanvoelt. Aloë Vera is een vetplant met dikke vlezige bladeren. Vanwege de huidverbeterende eigenschappen worden extracten van deze bladeren veel toegepast in cosmetische producten. De Aloë Vera componenten verzachten en hydrateren de huid. Castor olie wordt gewonnen uit de wonderboom (Ricinus communis) en is rijk aan omega-9 vetzuren. De  kleine moleculen van Castor olie worden gemakkelijk door de huid opgenomen en zijn goed voor de conditie van de huid en de vacht.         

Wanneer en hoe te gebruiken

Vetramil Derma Shampoo is geschikt voor regelmatig gebruik bij volwassen honden en puppies vanaf zes weken. Doseer met het maatcupje 10 ml shampoo en voeg die toe aan twee liter handwarm water. Goed mengen en de shampoo met een spons of de hand over de hele vacht verdelen. Grondig inmasseren en daarna goed afspoelen met voldoende schoon, handwarm water.                         

Voor welke honden geschikt

Vetramil Derma Shampoo is speciaal ontwikkeld voor honden met een snel geprikkelde huid en een slechte vacht. Het gebruik van Vetramil Derma Shampoo zorgt voor een zachte, schone vacht en kalmeert de huid. Van Vetramil Derma Shampoo zijn geen bijwerkingen bekend en is vrij van kleurstoffen en parabenen. Vetramil Derma Shampoo bevat een geringe hoeveelheid non-allergene geurstof.
De shampoo is speciaal ontwikkeld voor honden, maar ook geschikt en veilig inzetbaar voor katten en paarden.
 

Vetramil Paw Wax 120 gram

Vetramil pootjeswas met honing is speciaal ontwikkeld ter bescherming van de voetkussens van honden. Zowel in de zomer als in de winter komen de voetkussens direct in aanraking met extreme omstandigheden zoals heet asfalt, ijs, zout, sneeuw en ruwe oppervlakken. Hierdoor kunnen beschadigingen van de huid en kloofjes ontstaan. De hoge concentratie enzymrijke honing in Vetramil Paw Wax helpt bij een snel herstel bij gevoeligheid. 

Bijenwas vormt een beschermend laagje, waardoor de voetkussens onder alle omstandigheden in goede conditie blijven. De bittere smaak voorkomt dat honden de was oplikken. De wax is zijdezacht en brengt uitermate goed aan. Honden ervaren het als een verwenmoment. 

Wanneer en hoe te gebruiken

Buitenshuis wordt Vetramil Paw Wax gebruikt ter voorkoming van beschadiging van de voetkussentjes door extreme omstandigheden, zoals heet asfalt, sneeuw, ijs en pekel. Binnenshuis is Vetramil Paw Wax uitstekend geschikt ter voorkoming van slippen op een gladde vloer, want het maakt de voetkussentjes minder glad of bij gevoelige en droge voetzolen. Voor een optimaal effect meerdere keren daags een laagje wax aanbrengen op alle voetkussentjes.