Wist je dat... de zooltjes van je hond ook aandacht nodig hebben?

Wist je dat... de zooltjes van je hond ook aandacht nodig hebben?

De voetzolen van je hond hebben net als onze schoenen, veel te verduren. Honden lopen ermee op straat, strand, hei en een beschadiging is dus zo opgelopen. Denk zelf maar eens hoe het voelt als je ineens op een klein kiezeltje of iets anders scherp staat. Ook de zooltjes van je hond kunnen stuk gaan en slijten.

Niet hittebestendig

Net als bij de huid ligt uitdroging op de loer. Brokkelige voetzolen lopen meer risico. Wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien dat heet asfalt of een andere hete ondergrond zeer onaangenaam is voor de zooltjes. Bedenk dat de voetzool een van de weinige plekken is waar een hond bij warm weer zijn hitte kwijt kan. Via de tong door te hijgen is de andere manier voor een hond om zijn temperatuur te regelen.

Vetramil Paw wax verzorgt en beschermt

Beschermen en verzorgen dus, die voetzolen van je hond. Vetramil Paw wax  is daar een goed middel voor. De honing in deze pootjeswas verzorgt en heelt waar het nodig is. Preventief is het een goed idee om bij warm weer de voetzolen ermee in te smeren. De was beschermt de voetzolen tegen de hete ondergrond.

Sluit de zolen niet af, waarschuwt Marloes

Elke hondenbezitter weet het wel: vermijd met warm weer intensief bewegen tijdens de hete momenten van de dag. Kies liever de koelere tijden in de vroege ochtend en de late avond. Marloes, onze hondenmasseur waarschuwt: "Maak niet de denkfout ‘ik bescherm de zolen toch dus we kunnen ondanks de hitte toch lekker rennen?’ Nee dus. De Paw wax beschermt goed tijdens een rustig wandeling, het kuierrondje op een hete zomerdag. Een dikke laag was op de voetzolen tijdens een grote inspanning verhindert de afkoeling van het lichaam via de voetzolen. Iets wat je dus absoluut moet vermijden." Wees je ervan bewust.