Wist je dat een natuurlijke behandeling meer tijd nodig heeft?

Soms krijgen we bij NML health een telefoontje met de vraag: ‘Ik ben gisteren met STOP! begonnen bij de hond, maar hij heeft nog steeds klachten. Of een paard blijft toch nog schuren terwijl hij net begonnen is met de druppels van PUUR. En hoe weet ik of PUUR Parasitus wel werkt?’ We snappen goed dat diereneigenaren graag meteen het effect van het middel wil zien. Maar helaas, zo werkt dat niet altijd bij onze natuurlijke fytotherapeutische en orthomoleculaire producten.

Oorzaak en niet de symptomen 

In onze visie op diergezondheid gaat het om het bevorderen van de gezondheid en daardoor het voorkomen van gezondheidsproblemen. Als een dier ziek wordt komt dat door een oorzaak in het lichaam of in de leefomstandigheden. Het immuunsysteem is minder weerbaar of overprikkelt. Ons advies is daarom altijd: Kijk naar het dier. Wordt er aan zijn basisbehoeften voldaan? Hoe zit het met de voeding? Speelt stress een rol? En de huisvesting? Wat valt daar te verbeteren? Wat heeft het dier nodig? Met onze producten richten we ons op de oorzaak en ondersteunen we het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Natuurlijk behandelen is dus een iets andere aanpak dan de reguliere benadering van klachten.  Veel reguliere medicijnen richten zich op de symptomen. Daar is dan snel een verbetering te zien. Maar zolang de oorzaak niet effectief wordt aangepakt, zullen de klachten vroeg of laat weer terugkomen.

Natuurlijk heeft tijd nodig

Als je organen ondersteunt om hun werk goed te doen, moet je even geduld hebben voordat je merkt dat de symptomen afnemen. Ook kan het zijn dat je het dier alvast weerbaar maakt voor een volgende periode waarin het lichaam door omstandigheden extra wordt belast. Veel van onze producten werken preventief. En als een klacht er is, helpen onze supplementen het lichaam om sneller te herstellen.

Enkele voorbeelden

  •  STOP! Animal Bodyguard Bij dit groene alternatief komt het aan op discipline en het consequent elke twee weken aanbrengen van de druppels op vacht en huid. Alleen dan kunnen de druppels de huid  verzadigen en daar hun afwerende werk doen. Ook kan het per hond verschillen hoeveel hij nodig heeft. Kijk er naar. Blijft het dier last houden verhoog rustig de dosering. Mogelijk dat het dier nog wat extra natuurlijke bescherming nodig heeft, zeker bij verhoogde omgevingsdruk. En vergeet ook niet de omgeving te behandelen, anders ben je aan het dweilen met de kraan open. Tot slot: besef dat een goed werkend immuunsysteem de beste bescherming biedt. Kan je dier daar ook een extra steuntje in gebruiken?
  • De aanpak van paarden met SME en honden en katten met pollen- of vlooienallergie is er ook op gericht dat je de oorzaak aanpakt. Een drainagekuur in het voorjaar maakt de organen schoon waardoor ze beter hun werk kunnen doen en de weerstand toeneemt. Desensibilisatie kan met druppels waarin de allergenen verwerkt zijn. Ook dit doe je ruim voordat het muggen-,- pollen en vlooienseizoen van start gaat. Het is een manier om het immuunsysteem weer tolerant te maken voor de stoffen waarvoor het dier allergisch is. Dit desensibilisatietraject duurt zeker enkele seizoenen, waarbij je zult merken dat de allergische reacties per seizoen gaan afnemen. 
  • PUUR Parasitus Een gezond darm microbioom is een belangrijk, misschien wel het belangrijkste, onderdeel van het immuunsysteem. De bacteriën in de darmen kunnen door allerlei oorzaken uit balans raken: een te suikerrijke voeding, antibiotica, maar ook door omstandigheden als stress. Behalve ziekten, zien ook parasieten hun kans schoon in darmen met een verstoorde darmflora. PUUR Parasitus maakt je darmen weerbaar tegen deze indringers. Het doodt ze niet, maar zorgt ervoor dat ze zich niet vermenigvuldigen. Het toedienen van pro-en prebiotica helpt mee de darmflora te herstellen. Dat is dus altijd belangrijk om te geven als de darmen uit evenwicht zijn geweest. 
  • Ook PUUR Tranquil is een prachtig voorbeeld van een ondersteunend middel waarbij het effect pas op termijn merkbaar is. Het is een middel dat het incasseringsvermogen van dieren verhoogt, als het gaat om harde geluiden, onrust en drukverschillen. Denk aan vuurwerk, maar ook aan onweer, sommige dieren kunnen ervan in paniek raken. PUUR Tranquil ondersteunt en is handig om al eerder in te zetten tijdens de voorbereiding en training van de hond in het leren omgaan met onprettige situaties. Een gespannen hond is minder leerbaar omdat hij zich niet kan focussen en informatie niet opslaat. Tranquil heeft een paar weken nodig voordat het effect merkbaar is. Het is goed om te weten dat dit supplement een natuurlijke rustgever is die niet suf maakt. Maar begin er dus wel op tijd mee! 

Bij veel natuurlijke supplementen zie je dus niet direct een reactie op de toediening. Het effect openbaart zich vaak pas op termijn. Maar dan heb je wel de oorzaak aangepakt!

Natuurlijk kan ook snel, maar …

Uiteraard zijn er ook natuurlijke producten die wel direct resultaat geven bij een klacht. Denk aan Vetramil medicinale honingproducten voor wondherstel en PUUR SME lotion voor directe verlichting van de huid. PUUR Plantago ovata en PUUR Psyllium kunnen worden ingezet als de darmen problemen geven en er snel stoffen moeten worden afgevoerd en de ontlasting genormaliseerd. Dat werkt allemaal goed en het dier is geholpen. Maar vergeet dan niet om ook op zoek te gaan naar de oorzaak. En ondersteun de organen om zichzelf te herstellen. Doe je dat niet, dan zie je de symptomen na een poosje vanzelf weer terug.