Wist je dat... het goed is om je hond de tijd te geven bij het plassen?

Wist je dat honden het fijn vinden als de baas even op ze wacht als ze plassen? De meeste honden blijven graag in de buurt van de baas en zullen het plassen  snel ‘afkappen’ als je doorloopt.  

Uitplassen

Als de hond niet de kans krijgt om helemaal uit te plassen, wordt de blaas niet goed geleegd. Door deze resten urine in de blaas kan er blaasontsteking ontstaan. Geef de hond dus de gelegenheid om ontspannen zijn plas te doen. 

Plassen en oude hond

Bij een ouder dier worden de plassen vaak langer. Oudere reuen kunnen ook moeite krijgen met het optillen van de poot. Heb als baas wat extra geduld en wacht even tot ze helemaal klaar zijn. 

Loopt de hond stijf? Let eens op of de hond de ‘poep houding’ nog goed kan aannemen. Zo niet denk dan eens aan PUUR Arthro, PUUR Glucosamine en PUUR Omega-3 Extra om een soepele beweging te ondersteunen zodat de hond gemakkelijker de juiste plas- en poephouding kan blijven aannemen.

Natuurlijk ondersteunen van de blaas

Cranberry bessen zijn ideaal om te voorkomen dat je een urineweginfectie of blaasontsteking krijgt. En als je hem al hebt ben je er sneller van af. Voor honden is dat net zo. Dat komt door een stofje (Proanthocyanidines) in de Cranberry bes dat ervoor zorgt dat bacteriën die blaasontsteking kunnen veroorzaken zich niet kunnen hechten aan de slijmvliezen van de blaas en urinewegen. 

Fytotherapeutische druppels met extracten van onder meer Berberis vulgaris (Zuurbes) Asparagus officinalis (Asperge) en Arctostaphylos Uva ursi (Berendruif) maken het milieu in de blaas gunstiger en ondersteunen de blaas-en nierfunctie. Op deze manier hopen afvalstoffen zich minder op en zullen er minder snel blaas-en nierstenen ontstaan.

Een supplement met Cranberry bes is dus een goede preventieve maatregel. Je kunt het de hond gerust voor langere tijd geven.