Wist je dat honden ook wagenziek kunnen zijn

Honden kunnen net als mensen last hebben van reisziekte, een uitje met o.a. de auto is dan geen feestje. Bij reisziekte treedt een verstoring van het evenwichtsorgaan op, welke van invloed is op het braakcentrum. Vaak zie je honden al snel onrustig gedrag vertonen gepaard met smakken en kwijlen. Stress speelt hierin een belangrijke rol welke de symptomen versterkt. Wel is het in de eerste plaats belangrijk om te achterhalen of stress oorzaak of gevolg is, de aanvliegroute is dan net iets anders. 

Regulier wordt Cerenia (maropitant) voorgeschreven bij reisziekte, bedoeld om het braakcentrum te remmen/aan te grijpen op het braakcentrum. Maar wist je dat deze honden ook goed ondersteund kunnen worden met PUUR Tour? Bij onrust voor reizen kan het worden gecombineerd met PUUR Nervo, PUUR Tranquil of Phytonics Strezz. Daarnaast is een goede opbouw in de training van belang voor een hogere slagingskans.

Wat zeggen diereigenaren over PUUR Tour:

Marieke - Onze hond heeft last van reisziekte. Hij geeft altijd over tijdens de autorit en is dan ook erg nerveus. Op advies zijn we PUUR Tour gaan proberen in combinatie met een stappenplan, oefenen met opbouwen gedurende 14 dagen. We zijn nu 7 keer op pad geweest en de laatste 3 keer heeft hij al niet meer gebraakt! Vooral op de terugweg merken we nog dat hij liever de auto niet in gaat en wat meer kwijlt, maar het gaat steeds beter. Hij piept ook niet meer. We overwegen om naast PUUR Tour Phytonics Strezz te geven voor extra ondersteuning, dat hebben we nog staan en zou prima in combinatie gegeven kunnen worden. Tot nu toe zijn we al blij met het resultaat!

Sanne - Vakantie met onze Herder is een drama: de hele weg piepen en onrust. Maar nu heb ik de PUUR Tour gebruikt, en het was een wereld van verschil. Super! Wij reizen voorlopig niet meer zonder.

Anne Oostveen - Begin van deze zomer hebben wij een Labrador pup opgehaald. Uiteraard voor de eerste keer in de auto, alles was goed gegaan. Vervolgens merkte we al dat er tijdens een autorit meer onrust ontstond. Totdat hij zo ongeveer drie maanden bij ons was. Al bij het kortste autoritje was er pure paniek, huilen, kwijlen en ook braken. Wij dachten juist omdat het vanaf het begin af aan zo goed was gegaan dat hij er geen last van had. PUUR Tour aangeschaft en begonnen met het stappenplan zoals aangegeven. Hier hebben we een weekje voor uit getrokken en zagen al heel snel verbetering, ik denk al na zo'n vier keer. Toch hebben we de ritjes daarna wel elke keer nog een paar druppeltjes gegeven. Sindsdien zit hij weer vrolijk met zijn snuit tegen het raam naar buiten te gluren.

Ook PUUR Tour voor jouw hond? 

Raadpleeg ook het stappenplan en bekijk het filmpje