Wist je dat... oude honden last kunnen hebben van lange nagels?

Ouderdom komt met ongemak helaas en natuurlijk doe je er alles aan om je oudje te ondersteunen. Maar wist je dat oudere honden vaak te lange nagels hebben? Dat is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien door hondeneigenaren. Zo is de ervaring van San, onze medewerker verkoop buitendienst. Toen zij nog als paraveterinair werkte kwam ze dit probleem vaak tegen in de dierenartspraktijk.

Minder afslijten

Omdat oudere honden minder lopen en dus ook minder op een harde ondergrond, slijten de nagels minder snel. Ook doordat de teentjes soms wat krommer zijn als gevolg van artrose kunnen nagels soms ook minder goed afslijten. Vooral bij langharige honden is dit niet altijd goed te zien en lopen ze lang door met te lange nagels.

Vijlen kan ook, zegt San

Als de nagels te lang zijn gaan honden in een verkeerde stand staan en verkrampt lopen. Dit is pijnlijk en zorgt ervoor dat de hond nog minder graag loopt. Ben je bang ze te kort te knippen? Je kunt de nageltjes ook met een vijl inkorten! En anders is er ook nog de hondentrimsalon waar je terecht kan voor dit klusje. 

Let je ook op de nagels van het duimpje?