Wist je dat… vrijwilligers het door vuurwerk extra druk hebben met weggelopen honden?

Tijdens de decembermaand lijden veel honden onder vuurwerk. Al ver voor de jaarwisseling worden ze belaagd door knallen op straat. Wist je dat vrijwilligersorganisaties het in december extra druk hebben met weggelopen honden? Vuurwerk veroorzaakt veel dierenleed.

NML health biedt een aantal middelen die we adviseren tijdens stressvolle periodes.

  • Naast het inzetten van deze middelen adviseren we ook om de hond steun te bieden. Het gedrag te negeren is achterhaald. De baas negeert het harde geluid, maar is wel beschikbaar als veilige haven voor de hond. 
  • Het gebruik van reguliere middelen kan helaas zware bijwerkingen geven en is een belasting voor lever en nieren. Soms verslappen ze het lichaam waardoor de hond rustig lijkt, maar van binnen panisch is en niet meer kan bewegen. Het jaar daarop zal de hond nog banger zijn voor de geluiden.

Onze middelen verslappen en versuffen niet, maar zorgen voor zowel fysieke als mentale ontspanning. Het maakt dat dieren weerbaar zijn voor alles wat er in december op hun afkomt.

PUUR Tranquil

Dit is hét basis voedingssupplement in deze periode. De L-tryptofaan in dit middel heeft invloed op de biochemische reactie van het lichaam in stressvolle situaties. Dit vindt plaats in de HPA-as (hypothalamus-hypofyse-bijnier-as), een soort thermostaat die cortisol en adrenaline reguleert.  Wij adviseren dit middel langere tijd in te zetten, in ieder geval starten begin december tot en met de eerste week januari. 

PUUR Nervo

De verdunningen in deze fytotherapeutische druppels hebben een rustgevend effect op de maag en darmen. In een stressvolle situatie kunnen die namelijk overprikkeld raken. De Humulus lupulus (Hop) in dit middel werkt ontspannend bij mentale druk en bevordert een goede slaap. PUUR Nervo ondersteunt de weerbaarheid van het dier voor harde geluiden en luchtdrukverschillen. Goed om met de druppels te beginnen vanaf 15 december.   

Phytonics Strezz

Bevat zowel fytotherapeutische ingrediënten als bloesems. De saffraanbloesem heeft in verschillende wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat het een directe rustgevende werking heeft. De bloesem Walnoot in deze druppels ondersteunt de verwerking van prikkels in stressvolle omgeving en situaties. Goed om daarmee te beginnen rond de kerst, als de onrust op straat en in de lucht toeneemt. Na de jaarwisseling kun je het weer afbouwen totdat de rust is weergekeerd.