Vrijdag 10-5 beperkt  bereikbaar

Vandaag kunt u ons na 12:30 niet meer bereiken. We staan maandag 13 mei weer voor u klaar!

Blog van Ruth

Met de Extra spray erbij komt Chato de zomer wel door

Teken zijn dol op Chato. Elk jaar is het weer een uitdaging voor NML's Ruth van Kessel om haar lieve mix Portugese waterhond tegen deze ondieren te beschermen. Om zijn lichaam niet extra te belasten, kiest zij het liefst voor een groen alternatief. Wat fijn dat er nu naast de druppels ook een spray is om haar rollebol extra te beschermen. Dat is beslist geen overbodige luxe!

Hoe staat het met het gebit, gewicht, hart en longen? Chato op gezondheidscheck

Plof. Daar valt de oproep voor de jaarlijkse gezondheidscheck voor Chato op de deurmat. Net op het moment dat ik klaar ben met het kennisbankstuk over het hondengebit. Tijdens het schrijven had ik me al een beetje ongemakkelijk gevoeld, want pas ik alle adviezen eigenlijk wel goed toe op mijn eigen hond? Hoe staat Chato’s gebit erbij? En is het ons gelukt om een kilootje van zijn gewicht te krijgen? En is dat plekje nu een onderhuidse teek of wat anders? Tijd voor een afspraak.

Tyra weer helemaal opgeknapt

Als je onze IJslander Tyra nu rustig ziet genieten in de wei, is het haast niet voor te stellen hoe slecht ze er, nog maar twee maanden geleden, aan toe was. Drie kolieken op een rij en sterke vermagering speelde haar zoveel parten dat we bij NML health het ergste voor haar vreesden. Twee flink ontstoken kiezen bleken de boosdoeners. Na extractie knapte Tyra weer stapje voor stapje op. Heel langzaam. Ondersteuning met natuurlijke supplementen in combinatie met Bowentherapie door Eva Goudswaard van Fit Paard, zette de vaart in haar herstel. 

Steuntje in de rug met Bowentherapie: Tyra vindt het heerlijk

Onze IJslander, merrie Tyra, van 24 jaar heeft een zware tijd achter de rug: in een korte periode vermagerde ze, kreeg ze driemaal een koliek en bleken twee rotte kiezen een grote rol te spelen in deze ellende. Gelukkig knapte ze na de extractie van de kiezen met de dag op en ondersteunden we haar herstel met supplementen voor de maag en de weerstand. Om Tyra extra te ondersteunen na deze aanslag op haar gezondheid, riepen we de hulp in van Eva Goudswaard van Fit Paard. Bowen Therapie is haar specialiteit. En geloof het of niet, na slechts één behandeling liep Tyra letterlijk weer te huppelen in de wei.

Magnesium, een onmisbaar mineraal voor paarden

Magnesiumsuppletie bij paarden is hot. De laatste tijd staat het mineraal volop in de belangstelling. En terecht: magnesium is onmisbaar als het gaat om een goede botopbouw, soepele spieren, een goed werkend zenuwstelsel en een optimale stofwisseling. Magnesium zorgt voor de juiste energie waardoor het lichaam kan ontspannen. Uit de –meeste- voeding haalt een paard te weinig. Suppletie dus. Met PUUR Magnesium of Phytonics Magnesium citrate. Maar niet te veel en te lang en op de juiste wijze. En aan dit laatste wordt nog wel eens voorbijgegaan.

Iedereen blij op Animal Event

Over aanloop had onze stand op Animal Event zeker niet te klagen. Drie dagen lang was het een komen en gaan van mensen die nieuwsgierig waren naar onze producten. En wij deelden natuurlijk met plezier onze kennis van de natuurlijke ingrediënten, de basis van al onze producten en konden we mensen blij maken met samples of een leuke beursaanbieding. Natuurlijk stonden we er ook met de VacciCheck: mensen konden ter plaatse hun hond laten titeren door een dierenarts en wisten na korte tijd in hoeverre hun hond nog beschermd is voor de belangrijkste hondenziekten.

Abonneren op RSS - Blog van Ruth