Beweging

EHBOngemakken kit voor het paard

Eerste Hulp Bij Ongemakken:

Een ongelukje is zo gebeurd
Hulp is in huis
Ben je al in het bezit van de Eerste Hulp Bij Ongemakken kit?
Oplossing voor ongemakken is nabij!

Dit te leuke handige EHBOngemakken tasje is standaard uitgerust met PUUR Calm 100 ml, PUUR Trauma 50 ml en een 30 grams Vetramil. Naast een informatieve flyer, bevat dit tasje ook een doseerspuitje en een Rolletje Vetrap.

€ 52,95

Over osteopathie

Osteopathie beschouwt het lichaam als een functionele eenheid en gaat uit van het principe dat alles in het lichaam beweegt, van het voortbewegingsapparaat met botten en spieren tot de inwendige organen en de bijbehorende bloedvaten en zenuwen. Als een deel van het lichaam niet goed beweegt en functioneert, beïnvloedt dat ook andere delen. Pijn in een lichaamsdeel heeft gevolgen voor hoe een dier zich beweegt en hoe andere lichaamsdelen belast worden. Een bekend voorbeeld is dat honden met een gescheurde kruisband, wanneer er conventioneel behandeld wordt, in meer dan de helft van de gevallen ook last krijgen van de andere knie.
Met osteopathie wordt de oorzaak van de klachten opgespoord  en de beweging van en de samenwerking tussen weefsels hersteld. Osteopathie is dus een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en opheffen van  bewegingsbeperkingen, zodat het lichaam zelf kan herstellen.

ABC Homeopathie

Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Fijn is het als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten. Bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijd de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis beschrijf ik hieronder.

EHBOngemakken kit voor de hond

Eerste Hulp Bij Ongemakken:

Een ongelukje is zo gebeurd
Hulp is in huis
Ben je al in het bezit van de Eerste Hulp Bij Ongemakken kit?
Oplossing voor ongemakken is nabij!

Dit te leuke handige EHBOngemakken tasje is standaard uitgerust met PUUR Plantago 35 gram, PUUR Trauma 50 ml en een 10 grams Vetramil. Naast een informatieve flyer, bevat dit tasje ook een doseerspuitje en een tekentang. 

€ 32,95

Overgewicht bij onze huisdieren, een steeds groter wordend probleem

Niet alleen is overgewicht belastend voor gewrichten, pezen en spieren. Ook inwendig kan het voor een hoop problemen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diabetes. Veel eigenaren weten niet dat ook hun dier dit kan ontwikkelen. Het ontstaan van diabetes Type I en II Diabetes Mellitus is een aandoening waar veel honden en vooral veel katten mee te maken krijgen.

Wist je dat... nieren, kou en beweging alles met elkaar te maken hebben?

Wist je dat het niet zomaar is dat bij kou dieren meer last kunnen krijgen van hun gewrichten?

Dat heeft te maken met de nieren en de nier-energie. Als de winter in aantocht is het goed om extra aandacht te besteden aan het orgaan dat hier het meest onder lijdt: de nier. De nieren kunnen niet zo goed tegen de kou. Vooral bij oudere dieren met artrose klachten zien we vaak in deze periode een terugval: meer stijfheid en pijn in de gewrichten. Daardoor willen ze minder bewegen en  zijn ze minder vrolijk.

Pagina's

Abonneren op RSS - Beweging