Gedrag

ABC Homeopathie

Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Fijn is het als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten. Bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijd de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis beschrijf ik hieronder.

Maag - paard

Problemen met de maag van een paard, en dan met name zweren in de maag, zijn een steeds vaker voorkomend en groter wordend probleem. Ongeveer de helft van de recreatiepaarden, zo’n 80% van de sportpaarden en zelfs bijna 90% van de renpaarden heeft tegenwoordig last van de maag en zelfs zweren in de maag. Een paard kan in een hele korte tijd al een maagzweer ontwikkelen!

Wist je dat... een hond niet altijd en overal geaaid wil worden?

Als je met je hond op pad bent kom je onderweg vaak andere honden tegen. Zeker als je naar speelveldjes gaat of naar speciale losloopgebieden. Wees je er dan ook bewust van hoe je andere honden benadert. Want wist je dat een hond niet altijd en ook niet overal geaaid wil worden. De manier waarop je een hond benadert maakt veel uit!

Ken je de hond niet, maar ook als je de hond wel kent, aai dan liever niet op de kop en geef ook geen kloppen op de rug. Voor de meeste honden voelt dat bedreigend. Staar een hond ook nooit aan, omdat dit ook als bedreigend kan worden ervaren. 

Pagina's

Abonneren op RSS - Gedrag