Gewrichten

Over osteopathie

Osteopathie beschouwt het lichaam als een functionele eenheid en gaat uit van het principe dat alles in het lichaam beweegt, van het voortbewegingsapparaat met botten en spieren tot de inwendige organen en de bijbehorende bloedvaten en zenuwen. Als een deel van het lichaam niet goed beweegt en functioneert, beïnvloedt dat ook andere delen. Pijn in een lichaamsdeel heeft gevolgen voor hoe een dier zich beweegt en hoe andere lichaamsdelen belast worden. Een bekend voorbeeld is dat honden met een gescheurde kruisband, wanneer er conventioneel behandeld wordt, in meer dan de helft van de gevallen ook last krijgen van de andere knie.
Met osteopathie wordt de oorzaak van de klachten opgespoord  en de beweging van en de samenwerking tussen weefsels hersteld. Osteopathie is dus een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en opheffen van  bewegingsbeperkingen, zodat het lichaam zelf kan herstellen.

ABC Homeopathie

Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Fijn is het als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten. Bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijd de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis beschrijf ik hieronder.

Winter! Wees extra voorzichtig met het bewegen met je hond

Net als mensen zijn ook honden in de winter wat kouder en strammer als ze naar buiten gaan. De kou verstijft de spieren. Daarom geldt voor alle honden dat het goed is om eerst even op te warmen voordat ze los gaan in hun beweging. Een warming up dus. Dat is iets waar niet elke hondeneigenaar aan denkt. Ook de nieren en nier-energie, belangrijke spelers als het gaat om soepel bewegen, staan in de winter onder druk. Warm houden en ondersteunen dus.

Wist je dat... Duivelsklauw ook ingezet kan worden bij urineverlies?

Als een dier urine verliest kan dat verschillende oorzaken hebben. Men spreekt wel over actieve incontinentie en passieve incontinentie. Incontinentie is een ander woord voor ongewild urineverlies. Druppels met Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens) zijn vooral zinvol om in te zetten bij passief urineverlies, veroorzaakt door problemen met de zenuwen die beklemd kunnen zitten als gevolg van spondylose.

FAQ

Hier vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen terug die door onze klanten worden gesteld. De antwoorden zijn van onze ervaren verkoopmedewerkers. Zij weten als geen ander hoe het gebruik van de producten van NML health gaat in de praktijk. Zij denken graag met je mee.

Pijnvrij bewegen op de renbaan

Sandra Vetter, renpaardentrainster, dierenfysiotherapeute, paardenosteopaat en chiropractor (FES qualified) met een eigen praktijk, deelt haar ervaringen met Phytonics. Voor haar zijn de supplementen en geneesmiddelen van Phytonics de basis voor een goede verzorging en een optimale prestatie van het paard.

Pagina's

Abonneren op RSS - Gewrichten