Hoeven

ABC Homeopathie

Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Fijn is het als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten. Bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijd de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis beschrijf ik hieronder.

Hoe suikers een rollercoaster veroorzaken

Zo stuur je een product in voor een belangrijke nominatie en ineens zit je in een rollercoaster. Met als kers op de taart: de award! Dit overkwam Irene Rol dit voorjaar met het product Phytonics Gluco balance. Het supplement ondersteunt de suikerstofwisseling van dieren en zeker onder paardenbezitters is dit een absolute hit. Irene: "Onze ingeving om met dit product op de voorgrond te treden bleek een goede zet! Het bracht onverwacht veel werk met zich mee, maar vooral veel erkenning! Ik ben supertrots op dit product en op mijn team dat keihard heeft gewerkt om alles voor elkaar te krijgen."

Wist je dat... zonnig weer en koude nacht zorgt voor meer suiker in het gras?

In het voorjaar kan het prachtig weer zijn, maar de nachten zijn vaak nog koud. Heel koud en dan bedoelen we temperaturen van onder de 5 graden. Wist je dat die combinatie van koude nacht en overdag zon ertoe leidt dat gras meer suiker opslaat? Dat paarden ziek kunnen worden van een teveel aan suikers wist je vast al. Maar nu weet je ook dat het voorjaar de tijd is dat je extra voorzichtig moet zijn. En dat je paarden niet te lang in de groene wei laat staan. Ook al vinden ze dat verse gras nog zo lekker! 

Wist je dat een watje met zinkzwavel wonderen kan verrichten bij rotstraal?

Je denkt er misschien niet meteen aan om te doen, maar Soe onze adviseur en hoefsmid zweert erbij. Als je paard kampt met rotstraal dan kan het aanbrengen van zinkzwavel pasta diep in de middelste straalgroeve heel effectief zijn. Het droogt de wond uit. En in combinatie met Echte Kamille, MSM en Vitamine E werkt de pasta wond herstellend.

Huidherstel bij wonden, littekens en zonnebrand

Ook bij wonden en littekens is het goed te weten dat, net als bij andere aandoeningen, huidherstel wordt beïnvloed door conditie en weerstand van het dier. Smeren aan de buitenkant heeft dan ook alleen zin als je ook het herstel van binnenuit bevordert. Kijk goed naar wat een wond nodig heeft en pas daar het management op aan. Zonder volledig te willen zijn, zetten we in dit artikel verschillende ondersteunende smeersels en vloeistoffen bij wond- en littekenherstel op een rij.

Rotstraal

Rotstraal is een van de meest voorkomende hoefproblemen in Nederland. Om te begrijpen wat rotstraal precies is, is het belangrijk dat je begrijpt wat een hoef is en wat het nodig heeft om gezond te blijven. Het weer en omgevingsfactoren hebben ontzettend veel invloed op de hoornkwaliteit. Ook erfelijke factoren spelen mee. Paarden die veel op stal staan lopen een groter risico op deze pijnlijke aandoening. In dit artikel lees je over de achtergrond, hoe je het kunt voorkomen en wat je kunt doen als rotstraal is ontstaan.

Hoefbevangenheid, wat is wijsheid?

Hoefbevangenheid is een beruchte aandoening waar helaas nog steeds veel paarden en pony’s aan bezwijken. De meningen over de juiste aanpak zijn verdeeld, maar over één ding zijn behandelaars het eens: pak in ieder geval de onderliggende oorzaak aan. Maar hoe ga je met de bevangen hoef zelf om? NML health vroeg hoefverzorger Remco Sikkel, hoefsmid Hans van Maurik en dierenarts grote huisdieren Marieke Volkering naar hun beleid. Jill Smit van Paard & Voeding deelt haar ervaring met supplementen.

Pagina's

Abonneren op RSS - Hoeven