Hormonen en Voortplanting

ABC Homeopathie

Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Fijn is het als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten. Bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijd de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis beschrijf ik hieronder.

Overgewicht bij onze huisdieren, een steeds groter wordend probleem

Niet alleen is overgewicht belastend voor gewrichten, pezen en spieren. Ook inwendig kan het voor een hoop problemen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diabetes. Veel eigenaren weten niet dat ook hun dier dit kan ontwikkelen. Het ontstaan van diabetes Type I en II Diabetes Mellitus is een aandoening waar veel honden en vooral veel katten mee te maken krijgen.

FAQ

Hier vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen terug die door onze klanten worden gesteld. De antwoorden zijn van onze ervaren verkoopmedewerkers. Zij weten als geen ander hoe het gebruik van de producten van NML health gaat in de praktijk. Zij denken graag met je mee.

Castratie en sterilisatie van de hond

Over castratie en sterilisatie van de hond valt veel te vertellen. Over de voor-en nadelen van deze ingrepen met verstrekkende gevolgen voor het dier verschillen de meningen nog wel eens en is er ook een verschil in een reguliere of natuurlijke benadering van dierenartsen van het dilemma wel of niet castreren of steriliseren van het geliefde huisdier. 

Lees ook het opiniestuk ‘Castratie en sterilisatie van de hond; een duivels dilemma’ waarin meerdere visies op een rij worden gezet. 
 

Pagina's

Abonneren op RSS - Hormonen en Voortplanting