jeuk

ABC Homeopathie

Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Fijn is het als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten. Bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijd de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis beschrijf ik hieronder.

Wist je dat... paarden gek kunnen worden van alle ongemakken van de zomer?

Lange buitenritten, grazen in de wei of spelen op de paddock. Hoe heerlijk het voorjaar en de zomer ook is voor jou en je paard, het mooie weer brengt helaas ook veel ongemakken met zich mee. Jeuk! Soms tot bloedens toe. Natuurlijk bescherm je je paard waar je kunt. Je haalt je paard van de wei af tijdens de piektijden van de culicoïde mugjes, je doet je paard een vliegenmasker op, zo nodig een eczeemdeken en als het dier erg gevoelig is voor de suikers in het gras biedt een graasmasker ook uitkomst. 

Wist je dat….veel huidproblemen hun oorsprong hebben in de darmen?

Voeding is de basis van gezondheid. En dat geldt zeker als het gaat om een gezonde huid en vacht. Verkeerde voeding of een allergie voor bepaalde voedingsstoffen kan leiden tot een reactie in de huid. Maar wist je dat dat komt omdat door de belastende voedingsstoffen de darmflora uit balans is geraakt? En dat de darmen daardoor ook niet meer goed kunnen werken? En dat je dat dus terugziet in de conditie van de huid?  

Hoe suikers een rollercoaster veroorzaken

Zo stuur je een product in voor een belangrijke nominatie en ineens zit je in een rollercoaster. Met als kers op de taart: de award! Dit overkwam Irene Rol dit voorjaar met het product Phytonics Gluco balance. Het supplement ondersteunt de suikerstofwisseling van dieren en zeker onder paardenbezitters is dit een absolute hit. Irene: "Onze ingeving om met dit product op de voorgrond te treden bleek een goede zet! Het bracht onverwacht veel werk met zich mee, maar vooral veel erkenning! Ik ben supertrots op dit product en op mijn team dat keihard heeft gewerkt om alles voor elkaar te krijgen."

Omega-3 speelt een belangrijke rol bij ontstekingsreacties

Als een lichaam wordt belaagd met lichaamsvreemde stoffen, zoals virussen en bacteriën, is het belangrijk dat het immuunsysteem in actie komt. De indringers moeten worden geweerd. Omega -3 speelt een belangrijke rol bij het reguleren van een ontstekingsreactie, en verkleint de kans dat een mens of dier ernstig ziek wordt van de besmetting. Als er sprake is van een allergische reactie reageert het immuunsysteem te heftig. Ook hier draagt Omega- 3 bij aan het sneller stoppen van de doorgeslagen ontstekingsreactie.

Wist je dat... een detox en huidjeuk alles met elkaar te maken hebben?

De zomer kan voor gevoelige en allergische honden en katten een slechte periode zijn. Er zijn mugjes in de lucht, vlooien en mijten belagen je hond en kat en ook pollen kunnen een allergische huidreactie veroorzaken. Het immuunsysteem raakt overbelast en overprikkeld en kan niet meer goed zijn werk doen. Wist je dat je er daarom voor moet zorgen dat voor het immuunsysteem al voordat de grote aanval komt in optimale conditie moet zijn? Dat het voorjaar daarvoor dus een goede tijd is? En dat een detox of drainagekuur zorgt door de afvoer van afvalstoffen uit de organen?

L-Lysine pow(d)errrrrrr

Wist je dat… L-Lysine een snotterend dier weerbaar kan maken?

Het zijn net mensen. Zet een snotterend dier tussen andere dieren en voor je het weet loopt de hele groep te tranen en te niezen. Ze steken elkaar gemakkelijk aan. Denk aan paarden bij elkaar op stal. Of honden en katten in pensions. En ook belangrijk: heeft je dier het naar de zin?

Pagina's

Abonneren op RSS - jeuk