Luchtwegen

ABC Homeopathie

Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Fijn is het als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten. Bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijd de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis beschrijf ik hieronder.

Wist je dat... het veel uitmaakt welk tuig of halsband jouw hond draagt?

Wist je dat er allerlei klachten kunnen ontstaan door het dragen van een verkeerde halsband of tuig? 

Halsbanden kunnen- zeker als de hond veel trekt- druk veroorzaken op het keelgebied. De larynx ofwel het strottenhoofd is erg gevoelig. Als deze geïrriteerd raakt kan het een droge, harde schrapende hoest veroorzaken. Gebruik daarom nooit slipbanden! Bij irritatie kan PUUR Laryngo bijdragen aan het herstel.

Wist je dat …L-Lysine een snotterend dier weerbaar kan maken?

Het zijn net mensen. Zet een snotterend dier tussen andere dieren en voor je het weet loopt de hele groep te tranen en te niezen. Denk aan paarden bij elkaar op stal. Of honden op uitlaatplekken of bij elkaar in een training. Kattenshows en pensions, dieren steken elkaar gemakkelijk aan. En ook belangrijk: heeft je dier het naar de zin? Ook dat is een ondermijnende factor voor de weerstand. 

Weerstand: de basis voor een gezonde hond en kat

Dé basis voor een gezonde hond of kat is een goede weerstand. Maar hoe houd je de weerstand optimaal en hoe geef je een extra boost bij een weerstandsdip? Ziek zijn komt door een verlaagde weerstand of een niet goed functionerend immuunsysteem, mogelijk door extreme veranderingen of hoge belasting. Het immuunsysteem zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels en virussen die het lichaam binnendringen, herkend en ‘opgeruimd’ worden. Daarnaast speelt het een grote rol bij het aanpakken van ontstekingen en bij heling van weefsel. 

FAQ

Hier vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen terug die door onze klanten worden gesteld. De antwoorden zijn van onze ervaren verkoopmedewerkers. Zij weten als geen ander hoe het gebruik van de producten van NML health gaat in de praktijk. Zij denken graag met je mee.

Pagina's

Abonneren op RSS - Luchtwegen