Spijsvertering

ABC Homeopathie

Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Fijn is het als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten. Bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijd de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis beschrijf ik hieronder.

PUUR Plantago ovata 35 g

100% Plantago ovata in de vorm van blond psylliumzaad én -vliesjes

  • bevordert de darmperistaltiek
  • voor een betere darmpassage
  • voor een gezond darmslijmvlies
  • productie van korte-keten vetzuren
  • helpt de ontlasting in te dikken wanneer deze te dun is
  • maakt darminhoud volumineuzer
  • darmreinigend 
  • houdt bloedsuikerspiegel normaal
  • ondersteunt het verzadigingsgevoel
€ 6,95

Maag - paard

Problemen met de maag van een paard, en dan met name zweren in de maag, zijn een steeds vaker voorkomend en groter wordend probleem. Ongeveer de helft van de recreatiepaarden, zo’n 80% van de sportpaarden en zelfs bijna 90% van de renpaarden heeft tegenwoordig last van de maag en zelfs zweren in de maag. Een paard kan in een hele korte tijd al een maagzweer ontwikkelen!

Wist je dat... door het ingrediënt Vitamine C sommige producten kunnen verkleuren

Aan heel wat producten in de PUUR en Phytonics serie is Vitamine C toegevoegd. En dat is niet voor niets. Vitamine C ofwel L-ascorbinezuur is een belangrijke antioxidant en speelt een belangrijke rol bij de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en de weerstand. Maar wist je dat Vitamine C onder invloed van zuurstof, licht en vocht kan ontleden? En dat dat verkleuring van het product tot gevolg heeft?

Wist je dat... een paard voor een gezonde maag de hele dag ruwvoer aangeboden moet krijgen?

Een paard is van nature gemaakt om de hele dag te lopen en zijn eten op te scharrelen. Ook hun spijsvertering is ingesteld op de hele dag door kleine beetjes voer verwerken, maar ook op de hele dag door bewegen! Want wist je dat een paard 24/7 maagzuur aanmaakt en dat het zuur in een lege maag de maagwand beschadigt. En dat dit al heel snel tot een maagzweer kan leiden? Zorgen dat de maag niet leeg komt te staan is een oplossing. Ruwvoer verteert langzamer dan krachtvoer.

Wist je dat….veel huidproblemen hun oorsprong hebben in de darmen?

Voeding is de basis van gezondheid. En dat geldt zeker als het gaat om een gezonde huid en vacht. Verkeerde voeding of een allergie voor bepaalde voedingsstoffen kan leiden tot een reactie in de huid. Maar wist je dat dat komt omdat door de belastende voedingsstoffen de darmflora uit balans is geraakt? En dat de darmen daardoor ook niet meer goed kunnen werken? En dat je dat dus terugziet in de conditie van de huid?  

Hoe suikers een rollercoaster veroorzaken

Zo stuur je een product in voor een belangrijke nominatie en ineens zit je in een rollercoaster. Met als kers op de taart: de award! Dit overkwam Irene Rol dit voorjaar met het product Phytonics Gluco balance. Het supplement ondersteunt de suikerstofwisseling van dieren en zeker onder paardenbezitters is dit een absolute hit. Irene: "Onze ingeving om met dit product op de voorgrond te treden bleek een goede zet! Het bracht onverwacht veel werk met zich mee, maar vooral veel erkenning! Ik ben supertrots op dit product en op mijn team dat keihard heeft gewerkt om alles voor elkaar te krijgen."

Pagina's

Abonneren op RSS - Spijsvertering