Stress

EHBOngemakken kit voor het paard

Eerste Hulp Bij Ongemakken:

Een ongelukje is zo gebeurd
Hulp is in huis
Ben je al in het bezit van de Eerste Hulp Bij Ongemakken kit?
Oplossing voor ongemakken is nabij!

Dit te leuke handige EHBOngemakken tasje is standaard uitgerust met PUUR Calm 100 ml, PUUR Trauma 50 ml en een 30 grams Vetramil. Naast een informatieve flyer, bevat dit tasje ook een doseerspuitje en een Rolletje Vetrap.

€ 52,95

ABC Homeopathie

Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Fijn is het als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten. Bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijd de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis beschrijf ik hieronder.

Maag - paard

Problemen met de maag van een paard, en dan met name zweren in de maag, zijn een steeds vaker voorkomend en groter wordend probleem. Ongeveer de helft van de recreatiepaarden, zo’n 80% van de sportpaarden en zelfs bijna 90% van de renpaarden heeft tegenwoordig last van de maag en zelfs zweren in de maag. Een paard kan in een hele korte tijd al een maagzweer ontwikkelen!

Overgewicht bij onze huisdieren, een steeds groter wordend probleem

Niet alleen is overgewicht belastend voor gewrichten, pezen en spieren. Ook inwendig kan het voor een hoop problemen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diabetes. Veel eigenaren weten niet dat ook hun dier dit kan ontwikkelen. Het ontstaan van diabetes Type I en II Diabetes Mellitus is een aandoening waar veel honden en vooral veel katten mee te maken krijgen.

Wist je dat... paarden gek kunnen worden van alle ongemakken van de zomer?

Lange buitenritten, grazen in de wei of spelen op de paddock. Hoe heerlijk het voorjaar en de zomer ook is voor jou en je paard, het mooie weer brengt helaas ook veel ongemakken met zich mee. Jeuk! Soms tot bloedens toe. Natuurlijk bescherm je je paard waar je kunt. Je haalt je paard van de wei af tijdens de piektijden van de culicoïde mugjes, je doet je paard een vliegenmasker op, zo nodig een eczeemdeken en als het dier erg gevoelig is voor de suikers in het gras biedt een graasmasker ook uitkomst. 

Wist je dat... een detox en huidjeuk alles met elkaar te maken hebben?

De zomer kan voor gevoelige en allergische honden en katten een slechte periode zijn. Er zijn mugjes in de lucht, vlooien en mijten belagen je hond en kat en ook pollen kunnen een allergische huidreactie veroorzaken. Het immuunsysteem raakt overbelast en overprikkeld en kan niet meer goed zijn werk doen. Wist je dat je er daarom voor moet zorgen dat voor het immuunsysteem al voordat de grote aanval komt in optimale conditie moet zijn? Dat het voorjaar daarvoor dus een goede tijd is? En dat een detox of drainagekuur zorgt door de afvoer van afvalstoffen uit de organen?

Pagina's

Abonneren op RSS - Stress