Urinewegen

ABC Homeopathie

Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Fijn is het als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten. Bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijd de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis beschrijf ik hieronder.

Wist je dat... nieren, kou en beweging alles met elkaar te maken hebben?

Wist je dat het niet zomaar is dat bij kou dieren meer last kunnen krijgen van hun gewrichten?

Dat heeft te maken met de nieren en de nier-energie. Als de winter in aantocht is het goed om extra aandacht te besteden aan het orgaan dat hier het meest onder lijdt: de nier. De nieren kunnen niet zo goed tegen de kou. Vooral bij oudere dieren met artrose klachten zien we vaak in deze periode een terugval: meer stijfheid en pijn in de gewrichten. Daardoor willen ze minder bewegen en  zijn ze minder vrolijk.

Wist je dat... het goed is om je hond de tijd te geven bij het plassen?

Wist je dat honden het fijn vinden als de baas even op ze wacht als ze plassen? De meeste honden blijven graag in de buurt van de baas en zullen het plassen  snel ‘afkappen’ als je doorloopt.  

Uitplassen

Als de hond niet de kans krijgt om helemaal uit te plassen, wordt de blaas niet goed geleegd. Door deze resten urine in de blaas kan er blaasontsteking ontstaan. Geef de hond dus de gelegenheid om ontspannen zijn plas te doen. 

Wist je dat… je alert moet zijn als je (oudere) kat ineens veel gaat drinken?

Wist je dat als je (oudere) kat ineens veel gaat drinken er iets aan de hand kan zijn met de nieren? 

Nierfalen bij de kat is lastig in een vroeg stadium te herkennen. Meestal is het eerste dat je ziet dat ze extreem veel drinken en soms zelfs naast de waterbak gaan liggen. Later zie je ze ook vermageren, al dan niet gepaard met braken en misselijkheid (kwijlen). De vacht wordt stokkerig en gaat recht overeind staan. Als je een huidplooi oppakt blijft die rechtop staan in plaats van snel weer ‘terugvallen’. Katten met nierfalen hebben soms ook last van obstipatie.

Wist je dat... Duivelsklauw ook ingezet kan worden bij urineverlies?

Als een dier urine verliest kan dat verschillende oorzaken hebben. Men spreekt wel over actieve incontinentie en passieve incontinentie. Incontinentie is een ander woord voor ongewild urineverlies. Druppels met Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens) zijn vooral zinvol om in te zetten bij passief urineverlies, veroorzaakt door problemen met de zenuwen die beklemd kunnen zitten als gevolg van spondylose.

FAQ

Hier vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen terug die door onze klanten worden gesteld. De antwoorden zijn van onze ervaren verkoopmedewerkers. Zij weten als geen ander hoe het gebruik van de producten van NML health gaat in de praktijk. Zij denken graag met je mee.

Pagina's

Abonneren op RSS - Urinewegen