Weerstand

Hier kan een algemene toelichting komen over weerstand

ABC Homeopathie

Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Fijn is het als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten. Bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijd de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis beschrijf ik hieronder.

Overgewicht bij onze huisdieren, een steeds groter wordend probleem

Niet alleen is overgewicht belastend voor gewrichten, pezen en spieren. Ook inwendig kan het voor een hoop problemen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diabetes. Veel eigenaren weten niet dat ook hun dier dit kan ontwikkelen. Het ontstaan van diabetes Type I en II Diabetes Mellitus is een aandoening waar veel honden en vooral veel katten mee te maken krijgen.

Wist je dat... door het ingrediënt Vitamine C sommige producten kunnen verkleuren

Aan heel wat producten in de PUUR en Phytonics serie is Vitamine C toegevoegd. En dat is niet voor niets. Vitamine C ofwel L-ascorbinezuur is een belangrijke antioxidant en speelt een belangrijke rol bij de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en de weerstand. Maar wist je dat Vitamine C onder invloed van zuurstof, licht en vocht kan ontleden? En dat dat verkleuring van het product tot gevolg heeft?

Omega-3 speelt een belangrijke rol bij ontstekingsreacties

Als een lichaam wordt belaagd met lichaamsvreemde stoffen, zoals virussen en bacteriën, is het belangrijk dat het immuunsysteem in actie komt. De indringers moeten worden geweerd. Omega -3 speelt een belangrijke rol bij het reguleren van een ontstekingsreactie, en verkleint de kans dat een mens of dier ernstig ziek wordt van de besmetting. Als er sprake is van een allergische reactie reageert het immuunsysteem te heftig. Ook hier draagt Omega- 3 bij aan het sneller stoppen van de doorgeslagen ontstekingsreactie.

Wist je dat... een detox en huidjeuk alles met elkaar te maken hebben?

De zomer kan voor gevoelige en allergische honden en katten een slechte periode zijn. Er zijn mugjes in de lucht, vlooien en mijten belagen je hond en kat en ook pollen kunnen een allergische huidreactie veroorzaken. Het immuunsysteem raakt overbelast en overprikkeld en kan niet meer goed zijn werk doen. Wist je dat je er daarom voor moet zorgen dat voor het immuunsysteem al voordat de grote aanval komt in optimale conditie moet zijn? Dat het voorjaar daarvoor dus een goede tijd is? En dat een detox of drainagekuur zorgt door de afvoer van afvalstoffen uit de organen?

Pagina's

Abonneren op RSS - Weerstand