Blog van Kelly

Favoriete aanvullingen van Eva Roemaat

Eva :“Een paard dat van lucht dik wordt en een paard waar het bewegingsapparaat een groot punt van aandacht blijft... Dit was voor mij de start in de zoektocht naar de juiste ondersteuningen. 

Aan het woord is Eva Roemaat. Eva geeft veel lessen en clinics in vrijheidsdressuur en heeft hier zelfs samen met Jesse Drent een boek over geschreven ‘Handboek Vrijheidsdressuur’. Haar paarden gezond houden is voor haar van groot belang. Preventieve gezondheidszorg en de inzet van de juiste bouwstoffen, kruiden, mineralen en vitaminen is een must. 

Cushing of PPID. Hoe herken je de symptomen?

paardenhoofd close

Overmatige vachtgroei, waarbij de vacht ook krullerig kan zijn, herkennen de meeste mensen wel als symptoom bij “Cushing”. Tegenwoordig spreken we niet meer van Cushing, maar van PPID. 
PPID staat voor pituitary pars intermedia dysfunction. Maar wat is nou precies PPID? En hoe kan je het herkennen? In deze Blog vertellen we er over.

De hondenovergang

We hopen dit jaar de 16e verjaardag van onze Teckelvriendin Sanne te vieren. Ze heeft inmiddels best wat ouderdomskwaaltjes waar ze tegenaan loopt. We mogen niet klagen hoor, want ze is voor haar leeftijd nog ontzettend fit en vrolijk. Toch merk je dat ze hier en daar extra ondersteuning kan gebruiken. Met name ondersteuning voor haar hormoonhuishouding. 

'Ogen op stokjes', aldus Kelly over haar gespannen paard

Groot, maar niet zo dapper. De grote KWPN ruin van Kelly van Prooijen. Het is, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen, een paard “met veel bloed”. Dit uit zich in zijn geval met dingen snel eng vinden en strak worden in de spieren. Door Kelly haar werk bij Den Hoek, Holistische praktijk voor dier & mens én bij Phytonics, weet zij inmiddels wel het een en ander over het paardenlichaam en het ondersteunen met supplementen. 

Gluco balance is Product van het Jaar 2019: een terugblik

Phytonics Gluco balance, product van het jaar 2019, paarden supplement van het jaar 2019

Nu het winnen van de prijs van Horses.nl een feit is en de roze wolk begint op te trekken blikken we terug op deze geweldige en spannende periode. Wat hebben we veel meegemaakt! De nominatie van Phytonics Gluco balance voor de categorie supplementen was al een prijs op zich! De voorbereiding van de pitch, de presentatie voor de vakjury in hotel de Cantharel en het wachten op de uitslag. Voor elk onderdeel hebben we peentjes gezweet, maar wel in de overtuiging: Gluco balance verdient deze erkenning! Kelly van Prooijen van Phytonics schreef er een mooie blog over.

Respiration support gaf pony Kira net dat laatste zetje

Jeroen Duenk

Een mooie ervaring uit de praktijk van paardenosteopaat Jeroen Duenk. Pony Kira had naast allerlei bewegingsklachten ook last van een hardnekkig kuchje. Dat kuchje was te verklaren vanuit een wervelblokkade, ontstaan door ongelijke benen. Na behandeling herstelde Kira heel goed, alleen dat kuchje leek te blijven hangen. Phytonics Respiration support gaf net het laatste zetje… Kira galoppeert weer zonder hoesten heerlijk door de bossen.

Hypo balance in gebruik

Paard Jouke test Phytonics Hypo balance

Drie prijswinnaars van een recente Facebook winactie van Phytonicsmed delen hun ervaring met Phytonics Hypo balance bij het gebruik van hun paard en pony. De reacties zijn overwegend positief. Hypo balance ondersteunt bij hormonale verstoringen waar de hypofyse bij betrokken is.

Abonneren op RSS - Blog van Kelly