Blog van NML health

De favoriet van Ed van Phoenix Diervoeding… PUUR Parasitus

De favoriet van Ed van Phoenix Diervoeding… PUUR Parasitus

“Ons favoriete product? Absoluut de PUUR Parasitus!” Bij Phoenix Diervoeding in Otterlo gaat geen hond de deur uit zonder dit supplement als de darmweerstand door een besmetting is verlaagd. Ed van Nes: “Wij zijn gespecialiseerd in gezonde voeding én diergezondheid. Wij kijken altijd naar het totaalplaatje als er wat aan de hand is. PUUR Parasitus is een prachtige manier om een dier weerbaar te maken."

Focus op fascia, botten en spijsvertering bij ‘Pijn bij honden’

Ceriel Maas, Pijn bij honden, orthopedie

Zon, moederdag. Niets weerhield de hondenprofessionals om zich op 11 en 12 mei 2019 te melden in Austerlitz voor de cursus ‘Pijn bij de hond’ deel 2. Dit tweede weekend, georganiseerd door Michelle Vrolijk, ging over orthopedische aandoeningen, hulpmiddelen en spijsvertering. Maar ook over kwantum fysica en de belangrijke rol van de fascia bij een pijnvrij en gezond lichaam. Vanwege het onderwerp stopte NML health deze keer een PUUR Plantago ovata in de goodiebag. 

Al eens gedacht aan massage bij een oude hond?

Marloes Poulus, hondenmasseur

Honden worden strammer als ze ouder worden, lopen eerder blessures op en spieren gaan atrofiëren. Veel honden krijgt te maken met problemen aan de gewrichten en de wervelkolom. Ook gedragsmatig kunnen ze veranderen, al dan niet veroorzaakt door dementie. Hondenmasseur Marloes Poulus: "Met massage kun je dit soort klachten verminderen en pijn verlichten. Het dier gaat letterlijk lekkerder in zijn vel zitten." 

Frisse blik na cursus Silverlinde

Wat doe je als je bij NML health de hele dag bezig bent met plantjes, kruiden en diergezondheid? Je zorgt dat je basiskennis up-to-date is. Zo kun je de (ver)kopers van producten optimaal adviseren en voorzien van juiste informatie. Om die reden togen Soe ( verkoop en advies)en Sally (vormgeving en communicatie) op 13 april naar Breda voor de cursus ‘Fytotherapie voor dieren’ bij Silverlinde

Op kracht met PUUR Muscle mass

PUUR Muscle mass voorheen PUUR Spieropbouw_NML health_PUUR voor dieren

Je herkent ze al van verre. Die slungelige jonge dieren die onhandig op hun poten en benen staan. Hun spieren en pezen zijn nog niet sterk genoeg om het snelgroeiende skelet goed te ondersteunen. Aan de andere kant zie je bij oudere paarden, honden en katten de spiermassa afnemen. Ondersteuning met een schepje PUUR Muscle mass over het voer bevordert de spieropbouw en zorgt voor een krachtiger bewegingsapparaat. Een voorwaarde voor soepel en energiek bewegen.

Herken het element in je huisdier en leer over zijn gezondheid

Kijken naar je huisdier kan op verschillende manieren. Dat bleek maar weer uit de boeiende lezing van dierenarts Aleid Hillebrand die zij 25 april gaf op de Healthcare Academy Den Hoek in De Bilt over de 5 elementen.  Zij vormen de basis van de Traditionele Chinese Medicins (TCM). Herkenning van het element in je hond, kat of konijn zegt niet alleen iets over het karakter en het gedrag, maar ook over de gezondheid. 

Erkenning van wondherstel door honing

Bij NML health weten we het al heel lang. Medicinale honing is een uitstekend middel bij wondbehandeling. Hoe goed is het dat dat nu ook steeds meer wordt uitgedragen door humane artsen en wetenschappers. Zo won 17 april 2019 een tropenarts de Albert Schweitzer Prijs voor de toepassing van honing. En vertelde een wondconsulent van het ZGT ziekenhuis in Almelo aan de krant Tubantia enthousiast over zijn resultaten.

Pup TOPsy in training voor agility

Katja en TOPsy, bewegen met honden

Superblij is agility sporter en trainer Katja Slippens van Blazing Amber Training met haar nieuwste aanwinst in haar team: Manchester terriër TOPsy. Wat een schat van een hondje! Eager om te leren met een onstuitbaar enthousiasme. Maar hoe leid je een pup op tot een gezonde en weerbare sporthond? Katja laat zien hoe zij te werk gaat. Met supplementen ondersteunt zij de pup in ontwikkeling.

Weer rust in de tent met PUUR Hypersex

PUUR Hypersex voorheen Geslachtsdrift

Iedere dierenbezitter kent het wel van zijn intacte reu, kater of rammelaar: als er een vruchtbaar vrouwtje in de buurt is, is het dier niet meer te houden. Letterlijk zijn neus achterna, aangetrokken door de geur van geslachtsrijpheid. Zo gaat het in de natuur. Maar het dier kan ook prikkelbaar worden als zijn geslachtsdrift hinderlijke vormen gaat aannemen. Soms ook met heftiger gedrag naar de omgeving. Dagelijks een paar druppels PUUR Hypersex laat de rust in de tent weer terugkeren. Voor iedereen een verademing, vooral voor het dier!

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van NML health