Blog van NML health

Pup TOPsy in training voor agility

Katja en TOPsy, bewegen met honden

Superblij is agility sporter en trainer Katja Slippens van Blazing Amber Training met haar nieuwste aanwinst in haar team: Manchester terriër TOPsy. Wat een schat van een hondje! Eager om te leren met een onstuitbaar enthousiasme. Maar hoe leid je een pup op tot een gezonde en weerbare sporthond? Katja laat zien hoe zij te werk gaat. Met supplementen ondersteunt zij de pup in ontwikkeling.

Weer rust in de tent met PUUR Hypersex

PUUR Hypersex voorheen Geslachtsdrift

Iedere dierenbezitter kent het wel van zijn intacte reu, kater of rammelaar: als er een vruchtbaar vrouwtje in de buurt is, is het dier niet meer te houden. Letterlijk zijn neus achterna, aangetrokken door de geur van geslachtsrijpheid. Zo gaat het in de natuur. Maar het dier kan ook prikkelbaar worden als zijn geslachtsdrift hinderlijke vormen gaat aannemen. Soms ook met heftiger gedrag naar de omgeving. Dagelijks een paar druppels PUUR Hypersex laat de rust in de tent weer terugkeren. Voor iedereen een verademing, vooral voor het dier!

Biogal onthult laatste ontwikkelingen VacciCheck

vaccicheck israel bezoek nml health

Het tweede bedrijfsbezoek van NML health op 1 en 2 april aan Biogal, de producent van de VacciCheck in Israël, was een wederzijds genoegen. Irene Rol introduceerde dierenarts Paulien Visser bij het team van Biogal. Zij is de opvolger van Hans van Brussel in het inhoudelijk op de kaart zetten van de VacciCheck in Nederland. Op hun beurt liet Biogal NML health kennismaken met de laatste ontwikkelingen: vanaf juni 2019 komen er twee instrumenten op de markt die het testen en uitlezen van de VacciCheck gaan vereenvoudigen. In de praktijk blijkt hoe belangrijk het is dat dierenartsen de handleiding voor gebruik goed lezen. 

Gecastreerde Buda met druppels de allerliefste hond

buda weer rustig met puur hypersex

Opspelende hormonen, wat kunnen ze hardnekkig zijn. Dat blijkt maar weer uit het verhaal van de Garafiano herder Buda. Zelfs na castratie bleef hij een macho naar andere honden toe. En ook loopse teven moesten dekking zoeken voor de verliefde hond. Het gedrag werd onhoudbaar. Totdat een therapeut de eigenaar natuurlijke druppels van PUUR adviseerde. Buda’s redding: hij veranderde in een gemakkelijke lieve hond. De allerliefste!

NIEUW! Nu ook visolie voor paarden

Tyra de IJslander met Icelandpet Omega-3

Yes! We hebben er even op moeten wachten maar nu zijn ze er dan: Cod Oil en Omega3 visolie voor paarden van Icelandpet. Mooie zusjes van de al jaren populaire Cod Oil en Omega3 voor honden en katten van dit zuivere merk. Vis en paarden, het lijkt een vreemde combinatie maar dat is het niet. Ook paarden hebben veel baat bij de gezonde eigenschappen van visolie met Omega -3 met een hoog gehalte vetzuren EPA en DHA. Zeker als ze veel brok en hooi krijgen en minder vaak in het gras staan.

De favoriet van Jill van Paard & Voeding… Phytonics Strezz

“Wat dacht je?! De Strezz-druppels van Phytonics zijn absoluut mijn favoriet!” Aan het woord is Jill Smit van Paard & Voeding in Wormer. Haar winkel en webshop richt zich op voeding, supplementen, kruiden en verzorgingsproducten zonder toevoegingen. “Zodra ik ook maar een klein vermoeden heb dat spanning een rol speelt bij de klacht van een paard, adviseer ik dit prachtige product." 

Brede blik op pijn bij honden bij basisopleiding deel 2

Presentatie 'Pijn bij honden' deel 2

In de basisopleiding 'Pijn bij honden' deel 2 staat dit voorjaar gedrag en het (h)erkennen van mentale en fysieke pijn centraal. Ook orthopedische problemen, hulpmiddelen en spijsvertering en immuunsysteem komen aan bod. Organisator Michelle Vrolijk: “Er is zoveel te leren over pijn bij honden, één cursus was gewoon niet genoeg.” NML health doet met plezier opnieuw een bijdrage in de goodiebag.

Waarom natuurlijk beschermen?

Waarom natuurlijk beschermen_NML_health_stop

Een gezond dier heeft minder snel last van parasieten als vlooien, mijten en teken. Dus een goed werkend immuunsysteem en een gezonde huid en vacht is de beste bescherming tegen dit ongedierte. Toch is een besmetting nooit uit te sluiten. Overal liggen vlooien, mijten en teken op de loer om onze huisdieren te bespringen. De natuur biedt veel bescherming. Is dat niet te verkiezen boven chemische middelen die aangetoonde risicovolle bijwerkingen hebben?

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van NML health