Blog van NML health

Vuurwerkangst? Vraag het Pets' Delight in hartje Amsterdam

“Haha, je belt op een goed moment. Ik ben net bezig met het beschrijven van mijn buitenbord: ‘Wacht niet tot eind december met ondersteuning van je huisdier bij vuurwerk.’ Aan het woord is Femke Verhagen van Pets’ Delight. Midden in de drukke Spaarndammerbuurt in hartje Amsterdam maakt zij zich op voor de voor dieren vaak heftige feestdagen. Hoe je je dier weerbaar kan maken is het gesprek van de dag in haar dierenwinkel. Femke weet wel raad. PUUR en Phytonics horen bij haar standaard advies.

Judith Adriaansens: ik bedrijf en promoot integrale natuurgeneeskunde

‘Zoek een vak met passie, zodat je nooit ’s morgens je bed uitkomt en denkt: ik móet naar mijn werk.’ Deze wijze les van haar vader bracht Judith Adriaansens van J&A Natuurlijke Gezondheidszorg naar wat ze nu is: een hartstochtelijke paraveterinaire natuurgeneeskundige met de missie om kennis te delen. Naast anamnese, afstemming en onderzoek is de Lecher antenne voor haar een onmisbaar instrument. Haar overtuiging is dat meer professionals samen, meer weten dan één. Daarom initieerde zij het Centrum voor Natuurlijke Diergezondheidszorg (CNG) O’lijf.

Geslaagde VacciCheck Academy's met veel tips en weetjes

Wat een geslaagde VacciCheck Academy's waren het! Van heinde en ver kwamen op 6 en 14 novemer dierenartsen naar NML health om zich bij te laten spijkeren in hun kennis over de VacciCheck. Theorie en praktijk kwamen samen in de samenwerking van onze dierenarts Paulien Visser en de  twee ervaren titerende dierenartsen Karin Salomons van Dierenkliniek Lunetten en Thamar de Lange van A7 Noord Dierenartsen . De deelnemers beoordeelden de avonden als erg ondersteunend voor de integratie van titeren met de VacciCheck in hun eigen praktijk.

De favoriet van Dieneke van Hond en kat aan de Zaan... PUUR Tranquil

Hond en kat aan de Zaan

Vraag Dieneke Lasschuit van Hond en Kat aan de Zaan in vuurwerktijd naar haar favoriete product dan ligt haar antwoord voor de hand: PUUR Tranquil natuurlijk! Dat is een prachtige natuurlijke rustgever, die niet suf maakt. En dan niet als DE oplossing, maar als middel om het de hond mogelijk te maken te leren dat hij bij zijn baasje veiligheid kan vinden. Laat je hond niet in de kou staan, is haar boodschap.

Drempelvrees? Volg de VacciCheck Academy!

Precies wat onze kliniek nu kan gebruiken! Dat was de reactie van dierenarts Karin Seegers toen ze zag dat NML health weer een VacciCheck Academy organiseerde. Dierenkliniek Rijnoever in Alphen aan de Rijn biedt al twee jaar titeren met VacciCheck aan in hun vaccinatieprogramma, maar nog niet heel actief en slechts mondjesmaat. Dat kan beter, zo besloot de kliniek. Dus meldde Karin zich op 6 november bij NML health voor de training. ‘Wow, in twee uurtjes tijd ben ik van alle ins and outs op de hoogte en ben ik bevestigd in onze werkwijze en wat we beter kunnen doen.’

Sneller wondherstel door medicinale honing opnieuw bewezen

Sneller wondherstel door medicinale honing opnieuw bewezen

Recent onderzoek bij 127 paarden bevestigt opnieuw dat medicinale honing zorgt voor een sneller wondherstel. Dat maakte vorige maand paardensportmedium Hoefslag bekend. Ruim 50% van de paarden, waarvan de wonden met deze honing waren behandeld lieten een compleet herstel binnen twee weken zien. Ook mooi dat de onderzoeker – Gal Kelmer van de Hebrew University of Jerusalem, Israël – zelf helemaal niet verbaasd was over de uitkomst van de studie: “Ik gebruik zelf altijd honing bij operaties, vlak voor het hechten. Ik ben erg blij met de resultaten.”

Professional aan het werk: paardenosteopaat Jeroen Duenk

NML health over Jeroen Duenk bij Dietske Dijkman

Wat een buitenkans voor NML health om met begaafde dierenprofessional Jeroen Duenk in gesprek te komen. Hij bezocht begin oktober onze collega natuurgeneeskundige Dietske Dijkman in Weesp voor een halfjaarlijkse check van haar ruin Ijaba. Kleine moeite voor ons om naar ‘t Gein te rijden en de professional aan het werk te zien. Wat een prachtige interactie tussen paard en behandelaar! Ook mooi was dat Jeroen tussen de bedrijven door zijn persoonlijke verhaal met ons wilde delen.

Schone oren voor Kayjay

Rottweiler Kayjay is de grote schat van Sonja. Wat leed ze met hem mee toen bleek dat hij last van hardnekkige gisten in zijn oren. De dermatoloog schreef een zalf voor met antibiotica, corticosteroïden en een schimmelwerende stof. Die hielp goed. Maar de klachten kwamen toch steeds terug. Totdat Sonja het advies kreeg om de druppels van PUUR in te zetten. “Hij is nog nooit zo snel van zijn klachten af geweest. Vanaf nu ga ik zijn oren preventief tweemaal per week druppelen.”

Ollie, Tinus en Loona weerbaarder met PUUR Laryngo en PUUR L-Lysine

Nu het najaar zich echt aankondigt met veel nattigheid buiten en binnen de verwarming aan, zijn ook de honden in dierenpension Goblin Farm vatbaarder. Dan is het goed om van deze enthousiaste PUUR-gebruikers te horen, dat de producten die de weerstand ondersteunen merkbaar goed werk doen. Dit wordt ook weer onderstreept door de ervaringen van de baasjes van Ollie, Tinus en Loona met PUUR Laryngo en PUUR L-Lysine. Die delen we dan ook graag.

Bezoek Biogal aan NML: samen sterk voor VacciCheck

Biogal, VacciCheck,

‘Wow, wat doen jullie veel voor de promotie van VacciCheck in Nederland en België!’ Zohar en Yotam van Biogal, producent van VacciCheck in Israël, keken hun ogen uit bij hun eerste bezoek aan NML health in Weesp. Om te zien hoe Nederlandse dierenartsen de VacciCheck integreren, waren er op 3 en 4 oktober 2019 twee praktijkbezoeken gepland en een meeting met pionier dierenarts Tannetje Koning. We deelden ervaringen op het gebied van technische ontwikkelingen, wetenschappelijk onderzoek, verkoop, communicatie en marketing. 

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van NML health