Blog van NML health

Koliek: voorkomen, herkennen en doen

Als je paard ineens niet meer wil eten, veel rolt, naar de buik kijkt en schraapt met de voorbenen, dan moet je beducht zijn op koliek. Koliek is alarmfase rood bij paardenbezitters. Het is een verzamelnaam voor hevige buikpijn, die meerdere oorzaken kan hebben. Pijn door darmproblemen komt helaas veel voor. Meestal in het voor- of najaar. Bij iedere koliek bij een paard geldt: zo snel mogelijk de dierenarts laten komen!

Detox hond: een schone motor loopt beter

Detox hond organen draineren nml health puur voor dieren

Om het lichaam te ontdoen van ballast zoals gifstoffen en afvalstoffen, gebruikt men vaak de term detox. Ook ontgiften, draineren, reinigen en activeren zijn termen die iets zeggen over de afvoer van afvalstoffen uit het systeem. Nog belangrijker is dat detox de organen prikkelt zodat hun werking geoptimaliseerd wordt. Hierdoor kan het lichaam nog beter functioneren.

 

Wat houdt een detox voor je hond nu eigenlijk in? En hoe kun je hem dit het beste geven?

Houd je oudje vitaal

Leeftijd is maar een getal toch? Gezond en avontuurlijk leven geeft de beste kans om vitaal oud te worden. Preventieve zorg én extra aandacht voor beginnend ouderdomsgedrag is een must. We horen vaak dat ouderdomskwaaltjes voor lief worden genomen terwijl je ze heel goed kan ondersteunen. Een senior hond heeft andere behoeften dan een jonge hond. In dit stuk nemen we je mee met wat je als diereigenaar zelf kan doen om je oudje zo goed mogelijk te ondersteunen, hoe het verouderingsproces precies werkt, wat dementie is, de invloed en werking van zintuigen, voeding, gebit- en tandvleesproblemen en het vroegtijdig herkennen van een verslechterde lever- en nierfunctie. Neem ouderdomskwaaltjes niet voor lief en houd met de juiste aanpak en bouwstoffen je oudere hond vitaal. 

Emotionele weerbaarheid bij de hond

Emotionele weerbaarheid bij de hond

Veel mensen die een pup of herplaatser aanschaffen zijn zich niet bewust van de emoties die kunnen leiden tot probleemgedrag bij honden. Net als mensen kunnen honden ook emotionele klachten hebben, soms met het label ADHD, PTSS of overprikkeldheid. Hoe je hond en baas zo goed mogelijk kan ondersteunen lees je hier. 

Tranquillo! Over de hond met angst, gedragsproblemen, hyperkinesie en snel overprikkeld raken

Honden hebben net als wij mensen een emotionele belevingswereld. Ook al werken deze emoties net iets anders dan bij ons, ze zijn van grote invloed op het gedrag van onze honden. Als pup leert een hond omgaan met alle voorkomende emoties zoals angst, opwinding en frustratie. Het is goed dat een hond al jong met al deze emoties in aanraking komt. Op deze manier wordt er emotionele weerbaarheid ontwikkeld, een manier om met deze emoties om te gaan.

Jill van Paard & Voeding meet paarden door met de Lecher-Antenne om een beeld te creëren van de algehele gezondheid

Jill Smit is eigenaresse van Paard & Voeding. Jarenlang geeft zij advies op maat omtrent voeding en supplementen. Ze verkoopt voer en producten waar zij volledig achter staat en je kunt ook bij haar terecht voor verzorgingsproducten, hoofdstellen en stalbenodigdheden. Kortom, alles voor een gezond paard en om het paard gezond te houden. Naast Paard & Voeding geeft zij ook Paard & Coaching sessies en heeft ze het werken met de Lecher-Antenne eigen gemaakt. 

In onderstaande blog legt Jill hier meer over uit en deelt een mooi praktijk voorbeeld. 

VacciCheck bij Dierenkliniek DeZadelkamer

Wij gingen op bezoek bij Bernadette Spaak, eigenaar van Dierenkliniek DeZadelkamer. De praktijk staat naast het huis van Bernadette in de prachtige bosrijke omgeving, aan het Spanderswoud. Zodra je de auto uit komt word je blij begroet door een paar paarden in de paddock en de vogels in de bloemrijke tuin. Bernadette is hier haar eigen praktijk begonnen voor paarden, honden en katten nadat zij 10 jaar lang voor diverse klinieken heeft gewerkt in zowel binnen als buitenland. Ze is maar liefst 7 dagen per week geopend en ontvangt dagelijks dieren met uiteenlopende klachten. 

Zonbescherming voor paarden. Waarom een zonnebrandcrème voor je paard?

Mens en dier halen erg veel goede dingen uit de zon. We warmen ons ermee op en halen er vitamines uit. Maar de zon kan ook verraderlijk zijn. Het kan de huid verbranden en hierdoor kunnen andere huidproblemen ontstaan. Voor paarden die gevoelig en kwetsbaar zijn voor de zon is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon. De vacht biedt zelf bescherming tegen UV-straling maar dun- en lichtbehaarde plekken dienen daarom extra behandeld te worden. Waarom je het beste kan kiezen voor een product speciaal ontwikkeld voor de dierenhuid en waarom een natuurlijke variant lees je hier. 

Hoe zit het nu met de eikenprocessierups?

Een ‘hype’ aan klachten... De brandharen van de eikenprocessierups waren de boosdoener. De telefoon bij NML stond roodgloeiend met vragen van zowel professionals als diereigenaren hoe dieren te ondersteunen met deze klachten. Uiteraard hebben wij producten die de klachten ondersteunen. NML zou NML niet zijn om deze vraag met beide handen aan te pakken en is direct aan de slag gegaan om een breed inzetbaar product te ontwikkelen om dier en mens tijdens deze maanden waarin de rupsen actief zijn te ondersteunen. 

The making off…

Het belang van silicium door Jeroen Duenk

Paardenosteopaat Jeroen Duenk zet zich in voor de volmaakte harmonie tussen paard en ruiter. Jeroen deelt graag zijn ervaringen en schrijft dit keer over het grote belang van silicium bij paarden.

Laat je inspireren door de vele positieve eigenschappen van silicium. Silicium is zo breed inzetbaar en doet veel meer dan alleen goed voor sterke botten, gewrichten, pezen en banden. 

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van NML health