Blog van NML health

Zonbescherming voor paarden. Waarom een zonnebrandcrème voor je paard?

Mens en dier halen erg veel goede dingen uit de zon. We warmen ons ermee op en halen er vitamines uit. Maar de zon kan ook verraderlijk zijn. Het kan de huid verbranden en hierdoor kunnen andere huidproblemen ontstaan. Voor paarden die gevoelig en kwetsbaar zijn voor de zon is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon. De vacht biedt zelf bescherming tegen UV-straling maar dun- en lichtbehaarde plekken dienen daarom extra behandeld te worden. Waarom je het beste kan kiezen voor een product speciaal ontwikkeld voor de dierenhuid en waarom een natuurlijke variant lees je hier. 

Hoe zit het nu met de eikenprocessierups?

Een ‘hype’ aan klachten... De brandharen van de eikenprocessierups waren de boosdoener. De telefoon bij NML stond roodgloeiend met vragen van zowel professionals als diereigenaren hoe dieren te ondersteunen met deze klachten. Uiteraard hebben wij producten die de klachten ondersteunen. NML zou NML niet zijn om deze vraag met beide handen aan te pakken en is direct aan de slag gegaan om een breed inzetbaar product te ontwikkelen om dier en mens tijdens deze maanden waarin de rupsen actief zijn te ondersteunen. 

The making off…

Het belang van silicium door Jeroen Duenk

Paardenosteopaat Jeroen Duenk zet zich in voor de volmaakte harmonie tussen paard en ruiter. Jeroen deelt graag zijn ervaringen en schrijft dit keer over het grote belang van silicium bij paarden.

Laat je inspireren door de vele positieve eigenschappen van silicium. Silicium is zo breed inzetbaar en doet veel meer dan alleen goed voor sterke botten, gewrichten, pezen en banden. 

Emotionele weerbaarheid bij de hond

Emotionele weerbaarheid bij de hond

Veel mensen die een pup of herplaatser aanschaffen zijn zich niet bewust van de emoties die kunnen leiden tot probleemgedrag bij honden. Net als mensen kunnen honden ook emotionele klachten hebben, soms met het label ADHD, PTSS of overprikkeldheid. Hoe je hond en baas zo goed mogelijk kan ondersteunen lees je hier. 

Tranquillo! Over de hond met gedragsproblemen, hyperkinesie en snel overprikkeld raken

Honden hebben net als wij mensen een emotionele belevingswereld. Ook al werken deze emoties net iets anders dan bij ons, ze zijn van grote invloed op het gedrag van onze honden. Als pup leert een hond omgaan met alle voorkomende emoties zoals angst, opwinding en frustratie. Het is goed dat een hond al jong met al deze emoties in aanraking komt. Op deze manier wordt er emotionele weerbaarheid ontwikkeld, een manier om met deze emoties om te gaan.

Alles over: Silicium

Silicium als supplement roept bij veel mensen nog vragen op. Wat is het nu precies? En waarvoor kun je het inzetten? In onderstaande tekst vind je alle uitleg. Hierdoor krijg je alle informatie in handen om goed te kunnen adiseren.

Hoe herken je spanning en stress bij je paard? En wat kun je doen om je paard te ondersteunen?

paard in de herfstzon

Heeft je paard last van spanning dan is het goed om te kijken of je de oorzaak hiervan kan achterhalen. In het zoeken naar de oorzaak kan het waardevol zijn om een professional mee te laten kijken. Er zijn namelijk heel veel factoren die mee kunnen spelen bij onrust en spanning. 
Denk aan fysieke ongemakken. Zoals blokkades in de nek, rug of onderliggende organen. 
Ook het harnachement en de manier van rijden speelt een grote rol in het wel of niet kunnen ontspannen.  En natuurlijk de tijd van het jaar met alle stressfactoren van dien.

 

Dietske Dijkman is natuurgeneeskundig therapeut voor dieren bij Dierenwerkplaats. Zij vertelt over haar ervaringen.

Onstuimige Juul, een labrador met pech.

Juul en Marin

Op 9 juni 2021 liep Juul, onze oudste hond, een ernstig zware schouderblessure op tijdens het rennen en spelen met onze jongste hond. 
Ze rende achter de jongste aan, nam een bocht en kwam in die bocht met haar voorpoot in een kuil terecht. Vanwege de snelheid die ze had bewoog haar lichaam voorbij haar poot, die niet kon bewegen omdat die vaststond in de kuil.  
Gevolg, een pijnlijke schreeuw die door merg en been ging, op drie poten staan en niet meer kunnen lopen. 
Stapje voor stapje gingen we terug naar de auto. Wat had ze een pijn, maar haar tillen was geen optie voor mij. 

Charlotte Willekens van Praktijk de Riethof over PUUR Pollen bij hoofd schudden

Charlotte Willekens van Praktijk de Riethof neemt ons mee in haar succesvolle behandeling met één van onze producten, PUUR Pollen. Charlotte is klant bij NML vanaf 2004 en heeft dus inmiddels een veelzijdige en ruime ervaring met onze producten. Hoogtijd dat we haar het woord geven. Het is nu de tijd om van start te gaan met PUUR Pollen om te zorgen dat het immuunsysteem van paarden sterk is in het pollenseizoen. Ik gun het alle paarden die er last van hebben, vandaar dat ik dit graag wil delen. 

Een gave huid met PUUR Skin gel: stal musthave!

Je komt op stal of haalt je paard uit de wei en je treft een lelijke plek aan op de huid. “Hoe komt hij daar nou weer aan?” is het eerste wat in je opkomt… Hoe de plek ook ontstaan is, je wilt er direct zelf iets aan kunnen doen. PUUR Skin gel biedt uitkomst. Ga na het behandelen van de plek ook altijd even op zoek naar de oorzaak en repareer zo nodig het hek, het laag hangende prikkeldraad of dat scheve paaltje waar tegen aan is gelopen. 

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van NML health