Gezonde huid en vacht bij hond en kat - filmpje

 

Gezondheid is af te lezen aan huid en haar zeggen ze wel eens. Hoe meer glans en hoe voller de vacht hoe beter de conditie van het dier. Het is de spiegel van het lichaam.

Helaas zijn er oorzaken die de gezondheid ondermijnen en die daarmee een aanslag doen op de huid en vacht. Behalve dat de vacht dunner wordt, kale plekken kan vertonen, kunnen er ook kriebels, rode plekken, schilfering ontstaan. Of bultjes. Bijna ieder dier krijgt er wel eens mee te maken. Soms in specifieke perioden, zoals in het voor- en najaar, vaak door verkeerde voeding en allergie, en vergeet de vlooien en teken niet die het huisdieren behoorlijk lastig kan maken.

Ook kunnen dieren allergisch reageren op pollen in de lucht en de steek van een mug of een wesp. De oorzaken voor kriebels zijn legio, dus bij een probleem van huid en vacht is de eerste uitdaging om te achterhalen wat die gekmakende kriebels veroorzaakt. Dat is dan ook het advies van NML health. Als je weet wat de oorzaak is, is dat de belangrijkste eerste stap bij de behandeling van een huid – en vachtprobleem.

De tweede stap, die vanzelfsprekend tegelijk kan worden genomen is het behandelen van de onrustige en mogelijk beschadigde huid van buitenaf. Preventief probeer je als dier eigenaar natuurlijk te voorkomen dat een dier last gaat krijgen van ongemakken aan de huid en vacht. Dat doe je door bepaalde maatregelen te nemen. Behalve voor zorgen voor een goede voeding is het belangrijk dat je je huisdier beschermt tegen de prikkels waar het niet goed tegen kan. Haal paarden naar binnen op de tijden dat de steekmugjes actief zijn en bedek waar mogelijk de vacht of de huid.

Bij honden en katten zijn vlooien en teken vaak de boosdoener voor een allergische reactie. Een natuurlijk vlooien- en tekenwerend middel helpt je dier zich te beschermen. Ook met sprays kun je je dier beschermen tegen de aanval; van buitenaf door deze allergie veroorzakende insecten.

Bekijk hier het filmpje