Hatsjoe! Maak je dier weerbaar tegen pollen - filmpje

 

Zodra buiten de temperatuur stijgt en de natuur ontwaakt, vliegen de eerste pollen - het stuifmeel van bomen en planten - al snel weer volop door de lucht. Voor de meeste mensen en dieren geen probleem. Maar bij sommigen reageert het immuunsysteem te heftig op de prikkels met de bekende verschijnselen tot gevolg: waterige ogen en neus, benauwdheid, luidruchtige geluiden en kriebels aan de huid en vacht. Zie je deze verschijnselen elk voorjaar terugkomen bij je hond, kat of paard dan wordt het hoog tijd je dier wat weerbaarder te maken in het pollenseizoen. Dat doe je door het lichaam eerst schoon te maken met een drainage of detoxkuur, zodat het immuunsysteem weer optimaal kan functioneren. Een andere belangrijke stap is om het immuunsysteem van het dier met een desensibilisatiekuur minder te laten reageren op pollen. Begin hier al tijdig mee, zodat het immuunsysteem goed voorbereid is op het pollenseizoen.

Een schoon lichaam functioneert beter. Dat geldt voor alle organen en lichaamsfuncties, maar zeker ook voor het immuunsysteem. PUUR Detoxi is een van de middelen die de organen aanzet om hun afvalstoffen sneller af te voeren. Denk er wel aan dat een detox tijdens de kuur belastend is voor het lichaam en dat klachten eerst kunnen verergeren. Sowieso kost het zich ontdoen van afvalstoffen een dier energie en soms zie je een kortdurende verergering van bestaande klachten. Wees je daarvan bewust voordat je start met een kuur. Het is geen reden om bij gezonde dieren geen drainage te doen, maar wees terughoudend bij zieke dieren of bij dieren die toch al veel te verduren hebben zoals bijvoorbeeld na een operatie.

PUUR Pollen is een goede voorbereiding op het pollenseizoen. De druppels van PUUR Pollen bevatten verdunningen van stuifmeel van veel voorkomende boom, gras-en plantensoorten. De Acacia, Berk, Beuk, Bijvoet, Eik, Es, Ganzenvoet, Grassen, Haver, Gerst, Guldenroede, Hazelaar, Hop, Linde, Maïs, Madeliefje, Iep, Olijfboom, Paardenbloem, Populier, Rogge, Tarwe, Vlier en de Wilg, hun sporen zijn allemaal terug te vinden in dat kleine druppeltje. Zorgvuldige toediening volgens een vast schema aktiveert het immuunsysteem stapje voor stapje, zodat het in goede staat van paraatheid is als het pollenseizoen buiten echt losbarst. Dosering: gedurende de eerste 3 weken eenmaal een dosis per 5 dagen, daarna iedere 3 weken één dosis tot het einde van het pollenseizoen. Een kat, hond en/of paard hebben elk een andere dosis nodig, maar dat spreekt vanzelf.