Toedienen PUUR Auris / Oor HK - filmpje

V O O R   G E Z O N D E   O R E N Oren zijn van levensbelang voor honden en katten, maar maken ook kwetsbaar: door haargroei, takjes en zwarte smurrie kan oorsmeer zich ophopen en de uitwendige gehoorgang verstikken. Een voedingsbodem voor bacteriën waardoor ongemakken zich kunnen uitbreiden naar het middenoor en hersenen. Oppassen dus. Vaak speelt bij vieze oren ook een verminderde weerstand een rol. Een detox- of drainagekuur maakt het lichaam schoon waardoor het immuunsysteem optimaal kan werken. Een gezonde darmflora is de basis voor een gezonde weerstand. Door verkeerde voeding kan de darmflora verstoord raken en krijgen ziekteverwekkers kans om toe te slaan. Probiotica, vitaminen, mineralen en vegetarische of visolie met Omega-3 ondersteunen de weerstand van je hond en kat en ondersteunt het herstel.

Houd de oren schoon
Voor een goede hygiëne is het goed om regelmatig de oren van je hond of kat te controleren. Raadpleeg bij twijfel altijd een dierenarts. Druppels met Echinacea, Ledum palastre , Kamille en Menthol kalmeren en verfrissen de vieze uitwendige gehoorgang. Het ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het oor. Eén druppeltje per week houden de oren preventief schoon. Opgehoopt oorsmeer is te verwijderen met een earcare cleaner. Geïmpregneerde schoonmaakdoekjes voor schone oorschelpen. Een spoelvloeistof met medicinale honing bij beschadigingen.

Let op! Wees bij oorongemak altijd alert op uitbreiding naar het middenoor en hersenen, zeker als een hond zijn kop scheefhoudt, evenwichtsstoornissen vertoont en ziek is. Raadpleeg bij deze symptomen altijd een dierenarts. Ook als het oor niet snel herstelt.

Vind PUUR Auris / Oor hier